Un drum lung pana jos

scrisa de Jason Reynolds

Un drum lung pana jos de Jason Reynolds Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Un drum lung pana jos 19.5 lei *
Un drum lung pana jos 27.22 lei *
Un drum lung pana jos 38.9 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Epica
Autor (i): Jason Reynolds
Traducator (i): Shauki Al-Gareeb
Numar de pagini: 312 pagini
ISBN: 978-606-8754-47-5
Anul aparitiei: 2018
Descriere: ȘAIZECI DE SECUNDE. ȘAPTE ETAJE. TREI REGULI. O ARMĂ

Shawn, fratele mai mare al lui Will, a fost împușcat. Și ucis.

Will simte o tristețe atât de mare, încât n-o poate explica. Iar în cartier există niște REGULI:
NR.1 SĂ NU PLÂNGI. N-o face. Orice-ar fi. NR.
2 SĂ NU PÂRĂȘTI. N-o face. Orice-ar fi.
NR. 3 SĂ TE RĂZBUNI. Fă-o. Orice-ar fi.

Will, un băiat de cincisprezece ani, a ascuns un pistol în betelia jeanșilor. Fratele lui, Shawn, tocmai a fost omorât. Iar Will știe regulile. Nu plânge. Nu turna. Răzbună-te. Într-acolo se îndreaptă Will acum, cu pistolul acela vârât în betelia de la spate a jeanșilor, pistolul care i-a aparținut fratelui său. Se suie în lift, la etajul șapte, furios. Știe după cine merge. Sau nu? Liftul se oprește la etajul șase, unde urcă Buck. Will află că Buck e cel care i-a dat pistolul lui Shawn, înainte ca acesta să ajungă în mâinile lui. Buck îi spune lui Will să se asigure că pistolul e încărcat. Acela e momentul în care Will vede că lipsește un glonț. Și singurul care ar fi putut să tragă cu pistolul lui Shawn a fost chiar Shawn. Hm. Will nu știa că Shawn chiar FOLOSISE pistolul la un moment dat. Un „hm" și mai mare. BUCK A MURIT. Dar Buck e în lift? Tocmai când Will încearcă să pună informațiile cap la cap, se deschide ușa de la următorul etaj. Acolo urcă o adolescentă, care flutură din mână pentru a alunga fumul de la țigara lui Buck cel Mort. Will nu o cunoaște, dar ea îl cunoștea. Îl cunoștea. Când aveau opt ani. Și gloanțe rătăcite își croiseră drum prin locul de joacă, iar Will încercase s-o acopere, dar ea fusese oricum nimerită, așa că ceea ce ea vrea să știe, la acea oprire de la etajul cinci, este asta: dacă Will, Will cel cu pistolul vârât în betelia de la spate a jeanșilor, RATEAZĂ?

Și continuă așa, tot acel drum lung până jos, în timp ce liftul se oprește la fiecare etaj, iar la fiecare oprire cineva care l-a cunoscut într-un fel sau altul pe fratele său urcă pentru a-i oferi lui Will un fragment dintr-o poveste mai mare decât cea pe care crede el c-o știe. O poveste care s-ar putea să nu aibă un SFÂRȘIT... dacă Will coboară din acel lift


Carti similare cu Un drum lung pana jos

Copiii teribili

Copiii teribili

de Jean Cocteau

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!