Persoana intai

scrisa de Richard Flanagan

Persoana intai de Richard Flanagan Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Litera
Autor (i): Richard Flanagan
Traducator (i): Petru Iamandi
ISBN: 978-
Anul aparitiei: 2018
Descriere: Kif Kehlmann, un scriitor tânăr și fără un ban, este sunat în plină noapte de Siegfried Heidl, un escroc notoriu, director executiv al unei renumite corporații. Pe cale să ajungă la proces pentru fraudarea mai multor bănci de 700 de milioane de dolari, Heidl îi cere lui Kehlmann să îi scrie memoriile în numele său. Are șase săptămâni ca să scrie cartea, pentru care va primi 10 000 de dolari.
Dar, pe măsură ce scrisul avansează, Kehlmann începe să se teamă că este corupt de Heidl. Cu cât termenul se apropie, îi este tot mai neclar dacă el scrie memoriile lui Heidl sau dacă Heidl îi rescrie lui viața și viitorul. Tot ceea ce era sigur devine nesigur, iar el începe să se întrebe cine este Siegfried Heidl și cine este Kif Kehlmann...
În același timp captivantă, comică și înspăimântătoare, Persoana întâi este o călătorie de neuitat în miezul epocii noastre.

„Richard Flanagan se numără printre cei mai versatili scriitori de limbă engleză. Fiecare dintre cele șapte romane ale lui Flanagan este diferit de celelalte, ca și cum ar fi scrise de autori diferiți; fiecare este un tur de forță în felul său, iar mai multe au fost numite «capodopere» de către criticii literari… Persoana întâi este un fel de Portret al lui Dorian Gray pentru secolul XXI…”
Joyce Carol Oates, The New York Review of Books

„Romanul, cu secvențele sale retrospective și cu dialogul ciclic, cu scenele sale inteligente de naștere și, în cele din urmă, de moarte, este enigmatic și fascinant.”
The New Yorker

„Heidl este un personaj impresionant, iar Flanagan descrie cu o mare sensibilitate anxietățile lui Kif, adâncite de căsnicia sa pe cale să se destrame.”
The New York Times Book Review


Carti similare cu Persoana intai

Cintec de leagan

Cintec de leagan

de Chuck Palahniuk

mai mult
Povestiri orientale

Povestiri orientale

de Marguerite Yourcenar

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!