Poldark. Jeremy Poldark (vol. 3)

scrisa de Winston Graham

Poldark. Jeremy Poldark (vol. 3) de Winston Graham Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Poldark. Jeremy Poldark (vol. 3) 17.91 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Litera
Autor (i): Winston Graham
Numar de pagini: 320 pagini
ISBN: LIT978-606-33-0804-8
Anul aparitiei: 2016
Descriere: Cornwall, 1790. Ross Poldark trece prin cele mai intunecate si mai dificile momente din viata lui. Inca zguduit de moartea tragica a fiicei sale, capitanul Poldark are de infruntat si acuzatia ca a instigat si a participat la pradarea a doua corabii; prin urmare, dupa o saptamana petrecuta la inchisoare, este adus in fata juratilor pentru a fi judecat. Situatia pare fara iesire, caci dusmanii familiei Poldark, printre care se numara si influentul bancher George Warleggan – a carui rivalitate cu Ross capata noi proportii –, nu sunt deloc putini, iar dorinta lor cea mare este sa-l vada condamnat, ba chiar atarnand in streang. Ross pare resemnat cu propria soarta… insa nu si Demelza. Desi casnicia lor traverseaza o perioada dificila, Demelza – care poarta in pantece copilul nedorit al lui Ross Poldark, de existenta caruia acesta din urma nici nu are habar – isi va sustine cu devotament sotul si va incerca din rasputeri sa-si salveze familia.

Winston Graham a scris mai mult de 45 de romane, traduse in toata lumea, iar faimoasa lui serie Poldark a fost ecranizata intr-un serial de televiziune difuzat in 24 de tari. Winston Graham a fost membru al Societatii Regale de Literatura si in 1983 i s-a conferit Ordinul Imperiului Britanic.

Fragment din carte:

"Intretaierea alegerilor cu procesul ii facuse pe cei mai cumpatati cetateni din Bodmin sa se gandeasca cu neliniste ca aceasta coincidenta era cel putin lipsita de tact; saptamana hanurile aveau sa fie mult prea aglomerate si in urmatoarea, goale; solemnitatea procesului legal ar putea fi tulburata de evenimentele nu mai putin importante, dar mai zgomotoase, ale intrecerii electorale in care se afisa deja o doza de dusmanie.
Toata lumea stia ca, in oras, existau doi primari, fiecare reprezentand un protector rival; dar nimeni nu stia care din cei doi avea sa triumfe in timpul acestei saptamani atat de importante.

In circumstante mai prietenoase, alegerile pentru membrii parlamentului s-ar fi putut incheia in doar cateva ore fara nici un fel de probleme, de vreme ce erau doar treizeci si sase de alegatori, membri ai consiliului aflat sub conducerea primarului. Din nefericire, disputa pentru primarie ridica intrebari legate de validitatea consiliului, deoarece fiecare primar avea propria versiune legata de lista electorala. Domnul Lawson, unul din primari, ii avea printre consilieri pe fratele sau, pe sotia fratelui sau, pe un var, pe un nepot si patru fii, iar asta era o situatie pe care domnul Michell, celalalt primar, o contesta cu inflacarare.
In ceea ce priveste justitia, listele erau pline cu cazuri ale proceselor amanate din primavara, inchisoarea era aglomerata cu infractori, iar hanurile — pline cu impricinati si cu martori. In vinerea aceea Ross avu prima intalnire cu avocatul sau, domnul Jeffery Clymer, avocat al regelui, un tip solid la vreo patruzeci de ani cu nasul mare si cu o barbie pe care nici un fel de lama n-o putea barbieri. Avand in vedere situatia, Ross se gandi ca era bine ca avocatul veni in roba, altfel temnicerul s-ar fi putut impotrivi sa-l mai lase sa iasa. "


Carti similare cu Poldark. Jeremy Poldark (vol. 3)

Katrina, pacat din iubire

Katrina, pacat din iubire

de Alma Jane Sarbu

mai mult
Manuscrisul ars

Manuscrisul ars

de Kathrin Lange

mai mult
Templul lunii

Templul lunii

de Rita Herron

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!