Ulise gramofon. doua cuvinte pentru joyce

scrisa de Jacques Derrida

Ulise gramofon. doua cuvinte pentru joyce de Jacques Derrida Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: ALL
Autor (i): Jacques Derrida
Numar de pagini: 136 pagini
ISBN: 973947733X
Descriere: Doua cuvinte pentru Joyce constituie transcrierea unui discurs scurt si improvizat pe baza catorva note, pe 15 noiembrie 1982, cu ocazia unui colocviu Pentru James Joyce organizat de centrul Georges Pompidou, ambasada Irlandei la Paris si British Council, in cadrul Revistei vorbite.Transcrierea inregistrarii a fost publicata mai intai in limba engleza, apoi in limba franceza in revista LHerne.
Ulise Gramofon a fost rostit pe 12 iunie 1984 la Frankfurt, in deschiderea lui James Joyce International Symposium, si publicat mai intai in Genese de Babel.
Situat in descendenta gandirii poststructuraliste a lui Levinas, Nietzsche, Freud si Heidegger, Derrida este recunoscut in lumea academica ca parintele deconstructiei. Aceasta constituie, mai mult decat o metoda critica negativista, o incercare de a raspunde cat mai adecvat imperativului etic absolut: respectul si ospitalitatea fata de Celalalt, inteles ca Eveniment, ca Necunoscut, ca De-Venit in singularitatea si unicitatea lui infinite. ISBN: 973-9477-33-X


Carti similare cu Ulise gramofon. doua cuvinte pentru joyce

Cummingsiana - un eseu despre inceputurile modernismului poetic american

Cummingsiana - un eseu...

de Liliana Scarlatescu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!