Mitul copilului rasfatat

scrisa de Alfie Kohn

Mitul copilului rasfatat de Alfie Kohn Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Mitul copilului rasfatat 38.13 lei *
Mitul copilului rasfatat 38.13 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Herald
Autor (i): Alfie Kohn
Numar de pagini: 352 pagini
ISBN: 5948417340065
Anul aparitiei: 2015
Descriere: Dintr-o perspectiva romaneasca, am putea spune ca, in ultima sa carte, Alfie Kohn isi plaseaza preocuparile intre D-l Goe, celebra schita a lui Caragiale, si Pozitia copilului, filmul care ne-a adus Ursul de Aur la Berlin. Pentru ca in "Mitul copilului rasfatat. Sa punem sub semnul intrebarii stereotipurile despre copii si parinti" analiza acopera probleme ca permisivitatea si asa-zisul rasfat, asa cum au fost expuse in presa ultimilor ani care facea un domn Goe din orice copil crescut democratic, sau ca relatia copiilor mari, de douazeci sau chiar de treizeci de ani, cu parintii lor, in contextul agresivitatii mediatice impotriva tinerilor care isi gasesc cu greu locul intr-o societate inca fragmentata de criza economica a ultimilor ani.

In acelasi timp, in Mitul copilului rasfatat, Alfie Kohn reia, cu argumente noi si pe baza celor mai recente studii, temele analizate in cartile sale anterioare si care definesc relatia cu tinerele generatii acasa si la scoala: iubire neconditionata, permisivitate, disciplina si auto-disciplina, competitivitate si concursuri, pedepse si recompense. Independenta si autonomia sunt alte doua idei pe care Alfie Kohn le aprofundeaza in ultima sa carte, de data aceasta incadrandu-le in contextul unui fenomen al individualismului analizat din perspectiva culturala, istorica si politic-ideologica.

Cu acest prilej, Alfie Kohn pune sub lupa inca un concept devenit de curand foarte la moda, acela al parintilor elicopter sau, pe romaneste, al parintilor closca. Exista sau nu astfel parinti? Este sau nu benefic pentru copii ca parintii sa fie foarte apropiati, protectori si implicati. Si pana la ce varsta? Acestea sunt cateva din intrebarile la care vom gasi raspuns in "Mitul copilului rasfatat. Sa punem sub semnul intrebarii stereotipurile despre copii si parinti". - Sanda Watt


Carti similare cu Mitul copilului rasfatat

Barbatii sunt de pe marte, femeile sunt de pe venus

Barbatii sunt de pe...

de Dr. John Gray

mai mult
Mating in Captivity

Mating in Captivity

de Esther Perel

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!