Ghid de intelepciune pentru mame si fiice

scrisa de Alexandra Stoddard

Ghid de intelepciune pentru mame si fiice de Alexandra Stoddard Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Ghid de intelepciune pentru mame si fiice 20.7 lei *
Ghid de intelepciune pentru mame si fiice 23 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Alexandra Stoddard
Traducator (i): Dana Ligia Ilin
Numar de pagini: 130 pagini
ISBN: 978-973-50-5238-4
Anul aparitiei: 2016
Descriere: Continuand lectiile de viata din bestsellerul Sfaturi pentru fiica mea, Alexandra Stoddard ne propune o noua colectie de meditatii si sfaturi practice despre ceea ce inseamna fericirea pentru o femeie in lumea de astazi. Mama si bunica, precum si autoare a peste 25 de carti de lifestyle si dezvoltare personala, Alexandra Stoddard scrie din experienta si compasiune – observatiile sale sunt indelung chibzuite si autentice, rod al atentiei de o viata fata de sine si fata de cei apropiati si, mai ales, al unei relatii vii si profunde cu propriile fiice.

Cu intelepciune si umor, ghidul de fata ofera un moment binemeritat de introspectie si relaxare, dar si un ajutor veritabil oricarei femei care se afla in cautarea unei vieti echilibrate si implinite.

Fragment din volum:

„Cel mai important in viata este sa acceptam ceea ce nu putem schimba. Desi cred ca trebuie intotdeauna sa speram la cel mai bun rezultat posibil, stiu ce inseamna sa ai o dezamagire si, pana acum, am trecut cu bine de furtunile pe care soarta mi le-a aruncat in cale. Trebuie sa fim in forma, sa avem tarie de caracter si hotarare neabatuta pentru a putea infrunta greutatile pe care nu le putem evita.
Oamenii se pot adapta la situatiile pe care nu le pot schimba. Simone de Beauvoir, scriitoare si filozoafa, stia ca „in fata unui obstacol peste care n-ai cum sa treci, incapatanarea e prosteasca". De aceea e mai intelept sa cautam modalitati de a ne adapta si de a fi flexibili, facand la nevoie compromisurile necesare.
„Fii pregatit", mottoul cercetaselor, e un sfat bun — atunci cand suntem pregatiti constatam ca viata e pe zi ce trece mai placuta. Fie ca pregatim un fel de mancare sau o conferinta, ca sa avem cea mai buna experienta posibila e indicat sa avem la indemana si in ordine toate cele trebuincioase. Stiti doar cat e de frustrant sa vrei sa urmezi o reteta si sa constati in ultimul moment ca-ti lipseste un ingredient si ca trebuie sa dai fuga la magazin ca sa-l cumperi.
Putem planifica in amanunt o vacanta, dar nu putem controla tot ce ni se va intampla. Trebuie sa ne inarmam cu o serie de virtuti ca sa putem accepta ceea ce nu putem schimba. E important sa intelegeti ce puteti si ce nu puteti controla, ca sa nu va faceti asteptari nerealiste. Multe lucruri in viata sunt dezamagitoare si foarte departe de ceea ce speram noi, dar nu putem sa ne complacem in nefericire fara sa ne chinuim pe noi si pe cei din jur. De multe ori suferim pentru ca ne asteptam la prea mult. Cum spunea si William Makepeace Thackeray: „Curajul nu se demodeaza niciodata.""


Carti similare cu Ghid de intelepciune pentru mame si fiice

Relaxeaza-te - viata merita traita!

Relaxeaza-te - viata...

de Loretta Laroche

mai mult
Opere, vol. 1 - de la pediatrie la psihanaliza

Opere, vol. 1 - de la...

de D. W. Winnicott

mai mult



Recenzii

Mirabela Soare Mirabela Soare pe 2017-03-29 05:08:53 Rating:

De obicei ghidurile îmi par a fi cărțulii scrise de oameni rigizi care întind rânduri interminabile despre „cum să“, însă „Ghidul de înțelepciune pentru mame și fiice” nu a fost așa. M-am simțit așezată la o masă din sticlă perfect curată, într-o grădină plină cu trandafiri galbeni, iar autoarea a început să-mi vorbească pe un ton prietenesc.
Alexandra Stoddard este...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Mirabela Soare
Recenzii: 12
Carti citite: 19