De la karl marx la stenograme

scrisa de Toader Paleologu

De la karl marx la stenograme de Toader Paleologu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
De la karl marx la stenograme 12.6 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Curtea Veche Publishing
Autor (i): Toader Paleologu
Numar de pagini: 160 pagini
Anul aparitiei: 2005
Descriere: Toader Paleologu face figurã cu totul aparte in eseistica romaneasca de azi. Desi trecut prin cele mai prestigioase institutii ale invatamantului francez - liceul Stanislas, coala Normalã Superioara, Sorbona, EHESS - si-a pãstrat nealterate calitatile ce tin de firescul uman: frica buna de Dumnezeu, prospetimea inteligentei, jovialitatea, frivolitatea apetisanta, burlescul, inclusiv ambitia de a «deveni ceea ce este». Cunoscator profund al lui Schopenhauer, Nietzsche, Soljenitin, Carl Schmitt, Montaigne si Caragiale, el ramane in primul rand, ca si tatãl sãu, un «marxist tendinta Groucho». Adicã un marxist autentic!
Cristian Bãdilitã

Toader Paleologu e un foarte inspirat amestec de aluaturi, sedimente si arome: cultivat panã la alexandrinism, dar pasionat, in acelasi timp, de toate promiscuitãtile imediatului, contemplativ dar pofticios de faptã, bine antrenat in materie de umor, dar capabil, totodatã, de radicalitãti imprevizibile si donchijotisme ireversibile. Imi starneste o mare afectiune cu aerul lui vag demodat, dar si o mare curiozitate, cu mãrturisitele lui ambitii politice si cu ingeniozitãtile lui candide. E dintre tinerii care vor face istorie in spatiul romanesc si european, drept care trebuie citit nu numai cu - inevitabilã - plãcere, dar si cu o sobrã, anticipativã, atentie.
Andrei Plesu


Carti similare cu De la karl marx la stenograme

Ieri bisect

Ieri bisect

de Suzan Mehmet

mai mult
Fetele orasului

Fetele orasului

de Sultana Craia

mai mult
Calea samuraiului

Calea samuraiului

de Yukio Mishima

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!