Moscova-Petuski

scrisa de Venedikt Erofeev

Moscova-Petuski de Venedikt Erofeev Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Moscova-Petuski 11.08 lei *
Moscova-Petuski 11.53 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Venedikt Erofeev
Traducator (i): Emil Iordache
Numar de pagini: 168 pagini
ISBN: 978-973-46-4380-6
Anul aparitiei: 2014
Descriere: Venicika Erofeev ia trenul din Moscova si incearca sa ajunga la iubita lui, care-l asteapta nerabdatoare in gara Petuski. Alaturi de ingerii care-i tot apar prin preajma pe masura ce, ca sa-si treaca plictisul, mai ia un gat de votca, alaturi de o sleahta de pasageri hirsiti in ale socialismului si-n meandrele de necuprins ale tariei datatoare de fantezii multilaterale, Venicika rememoreaza in bataie de joc realizarile extraordinare ale omului sovietic si marcheaza fiecare kilometru al calatoriei cu cate o reteta de alcool datator de fericire.

„Spatiul intalnirii dintre bautorul metafizic si lumea «realistilor» este acela al mahmurelii. Moscova-Petuski nu este numai un imn dedicat bauturii, ci si un bocet mahmur al intalnirii cu lumea. In restaurantul de la gara, buimac, eroul mediteaza: «De ce-s cu totii atat de grosolani?… De ce asa? O, daca intreaga lume, daca fiecare din lumea asta ar fi linistit si temator, cum sunt eu acum, daca ar fi nesigur de sine si s-ar indoi de temeinicia locului sau sub soare – ce bine ar fi… As accepta sa traiesc pe pamant si o vesnicie, daca mai inainte mi s-ar arata un ungher unde nu intotdeauna este loc pentru faptele eroice».” (Emil Iordache)


Carti similare cu Moscova-Petuski

Strigatul pietrelor

Strigatul pietrelor

de Hikaru Okuizumi

mai mult
Aleph

Aleph

de Jorge Luis Borges

mai mult
Istoria secreta

Istoria secreta

de Donna Tartt

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!