Agonie si extaz (2 vol.)

scrisa de Irving Stone

Agonie si extaz (2 vol.) de Irving Stone Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Agonie si extaz (2 vol.) 37.56 lei *
Agonie si extaz (2 vol.) 46.95 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Irving Stone
Traducator (i): Liana Dobrescu
Numar de pagini: 1016 pagini
ISBN: 978-973-46-5975-3
Anul aparitiei: 2016
Descriere: Agonie si extaz a dat in 1965 titlul unei ecranizari celebre, in regia lui Carol Reed, cu Charlton Heston si Rex Harrison in rolurile principale.

Romanul Agonie si extaz isi brodeaza povestea pe marginea vietii unui personaj celebru al artei europene: Michelangelo Buonarroti. Ca sa duca la bun sfarsit aceasta neobisnuita biografie, Irving Stone a trait o vreme in Italia, unde s-a documentat incercand sa creeze fundalul unei epoci infloritoare, Renasterea. Asa aflam cum s-a scolit tanarul Michelangelo, cum a inceput sa lucreze in marmura, cum a devenit apoi interesat de arhitectura si pictura. Biograful american nu ocoleste nici detaliile amoroase ale vietii marelui artist renascentist, nici amanuntele legate de familia Medici sau relatiile, uneori conflictuale, cu unii dintre contemporanii sai: Leonardo da Vinci, Donatello, Botticelli, Rafael, papa Iulius al II-lea sau papa Leon al X-lea.

„Pentru Rafael, crearea unei opere de arta e o zi stralucitoare de primavara in Campagna; pentru mine, e tramontana mugind la vale de pe culmile muntelui. Lucrez din zori pana-n noapte, adeseori la lumina luminarii sau a lampii cu ulei. Arta pentru mine e un chin, o agonie cand merge rau, un extaz cand merge bine; dar intotdeauna ma subjuga. Cand termin o zi de lucru sunt ca o pastaie seaca. Tot ce-a fost in mine se afla acum in marmura sau in fresca. Iata de ce n-am nimic de dat in alta parte.”


Carti similare cu Agonie si extaz (2 vol.)

Prietena mea genială

Prietena mea genială

de Elena Ferrante

mai mult
Domnisoara einstein

Domnisoara einstein

de Philip Sington

mai mult
Batranul si marea

Batranul si marea

de Ernest Hemingway

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!