Unde sunt? > Acasa > Carti > Poezii > Eschiva

Eschiva

scrisa de Vlad Dragoi

Eschiva de Vlad Dragoi Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Eschiva 13.26 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Cartea Romaneasca
Autor (i): Vlad Dragoi
Numar de pagini: 56 pagini
ISBN: 978-973-23-3120-0
Anul aparitiei: 2015
Descriere: Premiul „Tinarul scriitor al anului 2015”, in cadrul Galei Tinerilor Scriitori, editia a VI-a
Premiul pentru Poezie „Alexe Rau”, acordat de Cenaclul Republica, editia 2015

„E aproape de jumatatea filmului Janosik. Prawdziwa Historia o secventa in care, dupa ce un nobil e umilit intr-o bataie cu sabii, camera se muta pentru citeva secunde pe haiducul Janosik si in nu mai mult de o secunda au loc doua taieri de pelicula care dau fazei un efect foarte inaltator asa, intii il vezi pe Janosik cum se uita aproape in obiectiv, apoi apare sacadarea si el se uita eroic in alta parte, cu simfonie de victorie in el. Are cartea mea Eschiva ceva din percutanta unei astfel de scene, are si ceva din eleganta cu care da din mina mentatul Harkonnen din Dune 2000, are si ceva din cum faceau slagar frumos Bad Boys Blue, mai exact McInerney cu mustacioara lui anacronica si cu privirea plina de profunzimi patetice, dar slagar frumos oricum, frumos si trist, si tumult, foarte mult tumult in Eschiva, sa fie razboi? Nu pot fi sigur, e doar ce se poate gasi in inima mea.” (Vlad Dragoi)

„Volumul lui Vlad Dragoi pare, la inceput, un exercitiu de (i)moralitate. Landoul din poemul care da titlul cartii este lasat sa alunece «spre vulcanita piriu», iar limbajul in care sunt invelite biografemele se pliaza pe un colocvial cautat. Important mi se pare faptul ca autorul isi asuma fara ezitare atit partile clare, cit si pe cele destul de tulburi ale eschivei. Pe linga onestitate – pe care o simt profunda – si asumarea unui anumit tip de discurs ce ar putea sa-i atraga critici, Vlad Dragoi reuseste sa treaca de la fronda inceputului de carte spre un discurs profund, care aduce halci intregi de suflet crud pe masa.” (Radu Andriescu)

„De la ce anume vrea sa se sustraga Vlad Dragoi? De la responsabilitatea de a atrage atentia, de la momentul de judecata in care «pulseaza inima facuta rea». Ce mai ramine in intervalul in care punctele de contact sint defazate? Ramine bucuria naiva, care e cea mai reala si mai induiosatoare. O carte emotionanta – de la sintaxa, pina la vibratiile care «musca apasat din stern». Cui i-a placut Metode, cartea asta o sa-i placa si mai mult. Cui nu i-a placut, nu are cum sa nu-i placa.” (Alex Vasies)

„Cind ai facut 25 de ani, mi-ai zis ca ai nevoi putine si ca iti e (era) bine – nu iti mai e chiar asa, nu?” (Anca Ilea)

„O carte superba.” (Bogdan Cosa)


Carti similare cu Eschiva

Vara de amiaza

Vara de amiaza

de Viorel Sampetrean

mai mult
Cine esti?

Cine esti?

de Mihai Negulescu

mai mult
Poeme

Poeme

de Heinrich Heine

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!