Millennium, Stieg şi eu

scrisa de Eva Gabrielsson, Marie-Françoise Colombani

Millennium, Stieg şi eu de Eva Gabrielsson, Marie-Françoise Colombani Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Millennium, Stieg şi eu 9 lei *
Millennium, Stieg şi eu 20.88 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Pandora-M
Autor (i): Eva Gabrielsson, Marie-Françoise Colombani
Numar de pagini: 216 pagini
ISBN: 978-973-1989-07-5
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Cine a fost (adevăratul) Stieg Larsson?
Într-o incendiară carte de memorii, scrisă în colaborare cu jurnalista Marie-Françoise Colombani, Eva Gabrielsson, partenera de viaţă a lui Stieg Larsson, spune adevărul despre scrierea trilogiei Millennium și despre regele romanului poliţist scandinav, dispărut prematur, în contextul unor dispute familiale aprinse în jurul posterităţii acestuia. Aflăm din acest volum că faimoasa saga vândută în milioane de exemplare este mai mult decât o simplă carte, este o alegorie a luptei individuale neîncetate în sprijinul dreptăţii și al moralei – valori pe care Stieg și Eva le-au susţinut întreaga lor viaţă. Millennium înseamnă o viaţă și o iubire pe care destinul le-a despărţit, dar și momente de iluminare, pasiune și durere despre care publicul trebuie să afle.
Cine a fost (adevăratul) Stieg Larsson? Cum era, de fapt, bărbatul care a reușit să vândă post-mortem 50 de milioane de exemplare din trilogia sa poliţistă, devenită un soi de roman-cult al ultimilor ani? După ce a protestat constant în presă faţă de „industria Stieg" generată de lăcomia familiei romancierului suedez dispărut în 2004, Eva Gabrielsson revine cu o carte emoţionantă, un tribut adus lui Stieg Larsson, care dezvăluie detalii de viaţă, dar și de geneză a operei. Deși au trăit împreună 32 de ani, cei doi nu s-au căsătorit și nici nu au avut copii. Moartea neașteptată a lui Stieg a privat-o pe Eva de orice drept de moștenire.

Cei care sunt curioși în legătură cu trecutul militant și revoluţionar al lui Stieg, dar și cei care așteaptă cu nerăbdare să afle dacă există o continuare a trilogiei Millennium pot afla răspunsurile în această carte.


Carti similare cu Millennium, Stieg şi eu

Dansatoarea lui degas

Dansatoarea lui degas

de Kathryn Wagner

mai mult



Recenzii

cornelia.popa cornelia.popa pe 2016-09-23 07:37:50 Rating:

Dacă eu am fost extrem de revoltată după ce am citit această carte, neștiind nimic despre trilogia Millennium sau despre Stieg Larsson, îmi imaginez cât de șocați și revoltați au fost fanii scriitorului și mai ales cunoștințele și apropiații acestuia și ai partenerei sale de viață, Eva Gabrielsson, cea care a horătât să-și descarce sufletul printre rânduri.

Destinul lui Stieg...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

cornelia.popa
Recenzii: 129
Carti citite: 135