Dialoguri asupra religiei naturale

scrisa de David Hume

Dialoguri asupra religiei naturale de David Hume Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Dialoguri asupra religiei naturale 29.58 lei *
Dialoguri asupra religiei naturale 34 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Herald
Autor (i): David Hume
Traducator (i): Alexandru Anghel
Numar de pagini: 272 pagini
ISBN: 978-973-111-506-1
Anul aparitiei: 2015
Descriere: Volumul de fata cuprinde doua texte fundamentale din opera marelui filosof scotian: Dialoguri asupra religiei naturale - unde Hume pune in discutie mai multe argumente filosofice importante in favoarea existentei lui Dumnezeu, printre care argumentul teleologic si cel cosmologic - si Istoria naturala a religiei, in care cerceteaza originea credintei si apoi urmareste dezvoltarea acesteia de la politeism la monoteismul dogmatic. Reunite, aceste doua opere constituie cea mai zguduitoare critica la adresa argumentelor si dogmelor religioase intreprinsa vreodata de un filosof. Relevanta acestor doua texte in dezbaterile actuale din domeniul filosofiei si antropologiei moderne sunt o marturie a influentei si fertilitatii gandirii unui autor care a scris un capitol important din cercetarea si intelegerea religiei ca fenomen natural.

„€žCe nobil privilegiu pentru ratiunea umana sa ajunga la cunoasterea fiintei supreme si, pornind de la lucrarea vizibila a naturii, sa poata infera un principiu atat de sublim cum este creatorul! Dar sa consideram si reversul medaliei. Sa aruncam o privire asupra majoritatii popoarelor si epocilor. Sa examinam principiile religioase care au dominat de fapt in lume. Cu greu vom ajunge la convingerea ca sunt altceva decat visele unor oameni bolnavi. Sau poate le vom considera mai degraba niste fantezii jucause.”€ - David Hume


Carti similare cu Dialoguri asupra religiei naturale

Exerciții spirituale

Exerciții spirituale

de Ignațiu de Loyola

mai mult
Profetiile de la celestine

Profetiile de la...

de James Redfield

mai mult
Meditații. Mudre și mantre. Tehnici de respirat

Meditații. Mudre și...

de Vlad T. Popescu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!