Mercedes-Benz

scrisa de Pawel Huelle

Mercedes-Benz de Pawel Huelle Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Mercedes-Benz 17.69 lei *
Mercedes-Benz 20.56 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Pawel Huelle
Traducator (i): Radoslawa Janowska-Lascar, Mihaela Cornelia Fiscutean
Numar de pagini: 184 pagini
ISBN: 978-973-46-4531-2
Anul aparitiei: 2014
Descriere: Mercedes-Benz este un roman captivant, comic si trist in acelasi timp, conceput sub forma unei lungi scrisori adresate scriitorului ceh Bohumil Hrabal, dar si un omagiu adus acestuia. Din perspectiva autobiografica, Pawel Huelle scrie o carte despre iubire, despre trecut si prezent, in care masinile – si in special Mercedesul bunicului – au un loc indispensabil formarii. Cu fraze lungi, pline de expresivitate, Pawel Huelle spune povestea vietii a trei generatii de polonezi, incepand cu independenta de dinainte de razboaiele mondiale, trecand prin anii de comunism si ajungand la copilaria ce-l apropie de sfarsitul unui secol plin de momente istorice memorabile.

„Romanul lui Pawel Huelle, ludic, trist si cu momente accentuate de veselie, este un melanj de ironie si regrete.” (The Independent)

„Pawel Huelle urmareste istoria recenta a familiei sale prin intermediul masinilor pe care le-a folosit. El este personajul principal, cel care invata sa sofeze, dar nu-i in stare sa mearga patruzeci de metri fara s-o ia pe aratura. Pana la sfarsitul cartii, onoarea ii cere sa-si ia carnetul de sofer. Dar, «asa cum se intampla in viata, cand te astepti sa urmeze vreun final, vreo coda, vreun deznodamant, nu se intampla nimic». In schimb, odata cu lectura, asculti parca povesti despre viata de zi cu zi din Gdansk, poate adevarate, desi puse intr-un roman.” (The Guardian)


Carti similare cu Mercedes-Benz

Noi avem aripi

Noi avem aripi

de Bruno Ferrero

mai mult
Sapho (moravuri pariziene)

Sapho (moravuri...

de Alphonse Daudet

mai mult
Amuleta din samarkand

Amuleta din samarkand

de Jonathan Stroud

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!