Confesiunile unei dependente de artă

scrisa de Peggy Guggenheim

Confesiunile unei dependente de artă de Peggy Guggenheim Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Confesiunile unei dependente de artă 20.88 lei *
Confesiunile unei dependente de artă 29 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Pandora-M
Autor (i): Peggy Guggenheim
Traducator (i): Ciprian Siulea
Numar de pagini: 167 pagini
ISBN: 978-973-1989-71-6
Anul aparitiei: 2016
Descriere: Patroana a artelor inca din anii 1930, Peggy Guggenheim ne ofera, intr-un autoportret plin de sinceritate, o perspectiva din interior asupra inceputului artei moderne, facand marturisiri revelatoare despre familia sa bogata si excentrica, despre relatiile sale personale si oferindu ne portrete adesea surprinzatoare ale artistilor insisi. Confesiunile unei dependente de arta imortalizeaza un capitol insemnat din istoria artei moderne, precum si personalitatea uneia dintre cele mai fervente sustinatoare a ei.

"Ar trebui sa ne multumim, deocamdata, cu ceea ce a produs secolul XX — Picasso, Matisse, Mondrian, Kandinsky, Klee, Léger, Braque, Gris, Ernst, Miró, Brancusi, Arp, Giacometti, Lipchitz, Calder, Pevsner, Moore si Pollock. Astazi este vremea colectionarii, nu a creatiei. Haideti cel putin sa conservam si sa le oferim oamenilor toate marile comori pe care le avem." (Peggy Guggenheim)

Colectia StArt este un loc de intalnire intre cei care au curiozitatea de a citi viata prin alt fel de lentile decat cele obisnuite si cei mai importanti actori ai scenei de arta, fie ca este vorba despre artisti, curatori, galeristi, colectionari, critici sau istorici.


Carti similare cu Confesiunile unei dependente de artă

Insemnarile lui georges milesco

Insemnarile lui...

de Neagu Djuvara

mai mult
Traducerile din poveste

Traducerile din poveste

de Luminita Voina-Raut

mai mult
Lumea de ieri. amintirile unui european

Lumea de ieri....

de Stefan Zweig

mai mult



Recenzii

Bianca M. Calin Bianca M. Calin pe 2016-10-17 09:21:22 Rating:

Când am primit această carte, nu știam la ce să mă aștept de la ea. Nu mai citisem nimic de genul acesta înainte, dar fiind o dependentă de artă la rându-mi, mi s-a părut cartea perfectă pentru a descoperi dacă îmi plac autobiografiile. Mă bucur enorm că am hotărât să o citesc, nu numai pentru că este o perfectă cronică de artă, ci și pentru că mi-a plăcut la nebunie!
...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Bianca M. Calin
Recenzii: 42
Carti citite: 56