Istoria secreta a visului

scrisa de Robert Moss

Istoria secreta a visului de Robert Moss Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Istoria secreta a visului 38.43 lei *
Istoria secreta a visului 40.08 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Nemira
Autor (i): Robert Moss
Numar de pagini: 389 pagini
ISBN: 978-606-758-477-6
Anul aparitiei: 2016
Descriere: Toti visam si visul este esential pentru supravietuirea si evolutia noastra. Robert Moss ne arata in ce fel au influentat visele evenimente importante din istoria lumii. Marturii din vremuri imemoriale si scrieri bine-cunoscute se intalnesc acum intr-o carte vizionara, in care cititorul descopera in alta lumina personalitati vizionare, printre care Ioana d’Arc, Mark Twain, Freud sau Winston Churchill. Cu talentul lui de povestitor, cu toata eruditia lui si cu experienta lui de ghid al visului activ, Robert Moss face o incursiune fascinanta in istoria visatorilor.

Fragment:

“Rahmaninov tine o lectie de pian

Parasind scena muzicii rock, sa luam in considerare un exemplu remarcabil de ghidare primita in vis din viata unui talentat pianist clasic din epoca contemporana. Olga Kern, o tanara pianista rusoaica, foarte talentata, a castigat multe premii internationale. Are un arbore genealogic muzical remarcabil. Stramoasa ei, Anna Kern, l-a inspirat pe Puskin sa scrie o poezie de dragoste. Stra-stra-stra-bunica Olgai a fost pianista si prietena de-a lui Ceaikovski. Stra-stra-bunica ei a cantat pe scena acompaniata de Rahmaninov. Bunicul ei este oboist si inca activeaza, la optzeci si sase de ani, ca profesor la Academia de Muzica „Gnesin" din Moscova. Ambii ei parinti sunt pianisti.
La saptesprezece ani, Olga Kern a fost cea mai tanara participanta la prima editie a Concursului de Pian Rahmaninov din Moscova. A avut un mentor foarte interesant. Inainte de a doua runda, a visat ca Rahmaninov canta la pian intr-o sala imensa, asteptand-o. S-a uitat in sus spre ea si a spus: „Te asteptam. Ar trebui sa canti ceva pentru mine; avem o lectie programata." Olga a fost uimita, gandindu-se, „Doamne! E Rahmaninov!" Inca uluita, s-a asezat si a cantat o compozitie din programul competitiei: Barcarolle.
Rahmaninov a ascultat foarte atent. Cand a terminat, el a spus: „Bun. Si acum o sa-ti arat cum cant eu bucata asta." A inceput sa cante Barcarolle in propriul lui stil - „fenomenal", si-a amintit Olga, „un pic arid, totusi impulsiv, fara pedale."
Olga s-a trezit si a strigat: „Mama, mama! L-am vazut pe Rahmaninov in vis!" Mama ei a fost tulburata. Si-a intrebat sotul daca crede ca fiica lor exerseaza prea mult.
Inspirata de lectia particulara cu Rahmaninov, Olga a castigat competitia organizata in onoarea lui. Ea a descris fluxul de energie care a izvorat din vis ca un „uragan" care a purtat-o prin cea de-a doua si de-a treia runda a concursului.”


Carti similare cu Istoria secreta a visului

El e cu minciuna, ea vorbeste-ntruna

El e cu minciuna, ea...

de Allan Pease, Barbara Pease

mai mult
Cum gasesti adevarata dragoste

Cum gasesti adevarata...

de Daphne Rose Kingma

mai mult
Personalitate si temperament

Personalitate si...

de Patricia Hedges

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

andres
Recenzii: 74
Carti citite: 289