Prin tarile unei utopii apuse

scrisa de Rose-marie Lagrave

Prin tarile unei utopii apuse de Rose-marie Lagrave Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Prin tarile unei utopii apuse 9.5 lei *
Prin tarile unei utopii apuse 13.78 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Institutul European
Autor (i): Rose-marie Lagrave
Numar de pagini: 158 pagini
Anul aparitiei: 2006
Descriere: Volumul de fata reprezinta nu doar o pledoarie pentru utilitatea stiintelor sociale in societatea contemporana, ci si o incursiune in lumea si viata est-europenilor in perioada postcomunista. Meritul autoarei consta in prezentarea fara menajamente a tarelor vechiului sistem regasite in noile structuri si chiar in modul de a gindi al noilor guvernanti. Pasiunea pentru detaliu deriva din vasta experienta profesionala a autoarei. Rose-Marie Lagrave priveste cu un ochi critic, din interior, societatea est-europeana, nuantind observatiile sale, pentru ca fostele state comuniste au cunoscut perioade de tranzitie diferite si au nivele de evolutie economica si sociala distincte. Prin tarile unei utopii apuse reuseste sa releve importanta stiintelor sociale a caror aparatoare pledanta este Rose-Marie Lagrave, dar si actualitatea acestora.
O lucrare care va interesa, cu siguranta, atit specialistii, cit si cititorii obisnuiti, dornici sa priveasca fenomenele sociale ale Europei de Est contemporane, prin ochii avizati ai unui vest-european.


Carti similare cu Prin tarile unei utopii apuse

Mateiu i. caragiale: receptarea operei

Mateiu i. caragiale:...

de Barbu Cioculescu

mai mult
Tradarea criticii

Tradarea criticii

de Nicolae Breban

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!