Decameronul

scrisa de Giovanni Boccaccio

Decameronul de Giovanni Boccaccio Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Decameronul 31.59 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Paralela 45
Autor (i): Giovanni Boccaccio
Numar de pagini: 704 pagini
ISBN: 9789734703562
Anul aparitiei: 2008
Descriere: "Arta e singurul lucru serios pentru Boccaccio, singurul care, in mijlocul orgiilor fanteziei, il indeamna sa mediteze si care ii increteste fruntea in mijlocul libertinajului celui mai desfranat, asa cum se intampla lui Dante si Petrarca in momentele lor de inspiratie cele mai inalte si mai pure." (Francesco de Sanctis)

"Decameronul a fost scris in anii misiunilor primite din partea Florentei intre 1348 si 1353. Este opera de maturitate a lui Boccaccio si una din capodoperele literaturii europene; ea inaugureaza un intreg sector al genului epic modern, anume nuvela, fixandu-i structura, tematica si finalitatea, si isi pastreaza pana azi actualitatea prin virtutea geniului narativ de neconfundat al autorului. Decameronul a devenit de-a lungul secolelor prototipul unei anumite literaturi epice la a carei reusita au contribuit in mod egal: varietatea subiectelor, multimea personajelor, a locurilor si a intamplarilor semnificative, in fine, prezenta in opera a lumii reale, fara restrictii de moravuri si fara transfigurari doctrinare; realismul clasic isi are inceputul in aceasta opera." (Nina Facon)


Carti similare cu Decameronul

Teatru ii. a treia teapa. raceala. varul shakespeare

Teatru ii. a treia...

de Marin Sorescu

mai mult
Scrieri, volumele i si ii

Scrieri, volumele i si ii

de George Topirceanu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Ramonel
Recenzii: 0
Carti citite: 58

Juels
Recenzii: 0
Carti citite: 112