Life stuff sau învăţături pentru Andreea

scrisa de Cezar Parlog

Life stuff sau învăţături pentru Andreea de Cezar Parlog Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Tracus Arte
Autor (i): Cezar Parlog
Numar de pagini: 194 pagini
ISBN: 978-606-664-605-5
Anul aparitiei: 2016
Descriere: New Entry

Aflat la vârsta deplinei maturităţi, Cezar Pârlog e un prozator care se camuflează - cu naturaleţe complice - în culorile cotidianului urban pentru a ne spune, din paginile ziarelor şi revistelor life style, mici poveşti despre viaţa noastră cea de toate zilele. Scrise cu umor conţinut, povestirile sale alcătuiesc un caleidoscop pe cît de ataşant, pe atît de derutant; ele amintesc uneori de microprozele lui Florin Iaru din volumul Fraier de Bucureşti. Life stuff sau Învăţături pentru Andreea este, suntem lăsaţi să înţelegem, o "instalaţie", ca în artele contemporane. O instalaţie narativă, evident asamblată cu materialul clientului. Biografia protagonistului, de la flash-urile copilăriei şi adolescenţei ceauşiste, trecînd prin tribulaţiile armatei, şi pînă la micile evenimente sentimentale & conjugale, devine pretext pentru observaţii sociale şi umane de tot felul. Secvenţele se încheagă treptat într-un fel de roman pedagogic, împănat cu reflecţii moralist-ironice, adresat fiicei Andreea pentru cînd va fi mare. Alături de ea, cititorul este incitat, la rîndul lui, să reînveţe viaţa de la firul ierbii. Cu talent şi cu un simţ exersat al detaliului - în fond, atît Dumnezeu, cît şi Diavolul se ascund în detalii! - autorul mimează naivitatea şi te asaltează cu instantanee multicolore, pînă cînd te trezeşti că îţi trage covorul realului de sub picioare şi te aruncă în alte realităţi. Poţi să te trezeşti atunci în viitor (un viitor care nu sună neapărat bine...), într-un nou basm cu Albă-ca-Zăpada sau în lumea celor care nu cuvîntă.

Venit după un prim volum de proză scurtă - eclecticul Flori, fete, fiţe sau băieţi, insuficient observat - , Life stuff nu e o promisiune. E o confirmare. S-ar putea ca ea să aparţină uneia dintre cele mai interesante new entries din proza românească recentă.

Paul Cernat


Carti similare cu Life stuff sau învăţături pentru Andreea

Capatul lumii

Capatul lumii

de Leon Iosif Grapini

mai mult
Aria

Aria

de Nazanine Hozar

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!