Ultimii martori

scrisa de Svetlana Aleksievici

Ultimii martori de Svetlana Aleksievici Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Ultimii martori 31.92 lei *
Ultimii martori 39.9 lei *
Ultimii martori 39.9 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Litera
Autor (i): Svetlana Aleksievici
Numar de pagini: 352 pagini
ISBN: 978-606-33-1806-1
Anul aparitiei: 2017
Descriere: Reeditare.

Dintre toate scrierile Svetlanei Aleksievici, Ultimii martori este cea mai sfâşietoare. Căci ce poate fi mai cumplit decât copilăria în timp de război, mai tragic decât inocenţa supusă violenţei şi anihilării? Personajele acestei cărţi, băieţi şi fete, aveau, în perioada celui de al Doilea Război Mondial – conflictul poate cel mai inuman din istorie –, între trei şi doisprezece ani, dar rănile căpătate atunci le sângerează până în ziua de azi. Şi totuşi, în pofida suferinţelor descrise, textul dobândeşte o extraordinară forţă evocatoare pentru că reuşeşte să reconstituie poezia inerentă vârstei copilăriei. Tulburător prin încărcătura sa de adevăr şi răvă­ şitor sufleteşte, Ultimii martori ne schimbă perspectiva asupra istoriei, a războiului, a copilăriei şi a vieţii.

„Am căutat genul literar cel mai potrivit cu viziunea mea asupra lumii, care să reflecte modul în care urechea mea aude, iar ochii mei văd viaţa. [...] Am încercat mai multe şi în final am ales unul în care vocile omeneşti vorbesc ele însele. [...] Eu nu înregistrez însă pur şi simplu istoria seacă a evenimentelor şi a faptelor, ci scriu o istorie a sentimentelor umane.” - Svetlana Aleksievici

Cărţile Svetlanei Aleksievici au fost sau vor fi publicate în 43 de limbi şi în 47 de ţări.


Carti similare cu Ultimii martori

Omida

Omida

de John Fowles

mai mult
Secrete periculoase

Secrete periculoase

de Nora Roberts

mai mult
Opiniile unui clovn

Opiniile unui clovn

de Heinrich Boll

mai multRecenzii

Anca Zaharia Anca Zaharia pe 2016-12-25 09:59:31 Rating:

„Ultimii martori”. Cartea care, dacă ar fi folosită când și cum trebuie, poate că ar schimba destine de războinici sau mentalități de teroriști. Ori măcar ar aduce o mai mare conștientizare celor care sunt gata oricum și oricând să spintece alți oameni, exact ca ei înșiși, pentru niște idealuri care, cred eu, de multe ori nici nu le aparțin.

Pe scurt, autoarea strânge în această carte...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Bianca M. Calin
Recenzii: 42
Carti citite: 56

Anca Zaharia
Recenzii: 33
Carti citite: 68