Regine din umbră. Amante şi curtezane care au schimbat istoria

scrisa de Maria Pilar Queralt del Hierro

Regine din umbră. Amante şi curtezane care au schimbat istoria de Maria Pilar Queralt del Hierro Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Regine din umbră. Amante şi curtezane care au schimbat istoria 17.45 lei *
Regine din umbră. Amante şi curtezane care au schimbat istoria 34.9 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Corint
Autor (i): Maria Pilar Queralt del Hierro
Numar de pagini: 192 pagini
ISBN: 9786068723808
Anul aparitiei: 2016
Descriere: Benjamin Franklin (1706-1790) spunea: „Dacă există căsătorie fără iubire, va exista și iubire fără căsătorie.” Istoria confirmă această maximă. Puțini sunt monarhii care nu au o listă lungă de relații extraconjugale. Nu este de mirare. De cele mai multe ori, căsătoriile regale au fost rezultatul intereselor de stat, iar prințesele n-au fost decât sigiliul care pecetluia un pact strategic sau politic.

Probabil de aceea aventurile amoroase ale monarhilor au fost întotdeauna privite cu oarecare indulgență. Astfel că, la Curtea de la Versailles, de exemplu, amanta oficială a regelui avea o alocație, dispunea de apartament propriu în același palat și ocupa un loc remarcabil la ceremoniile de la Curte. Evident, odată cu trecerea secolelor, împrejurările s-au schimbat, însă „femeia” regelui nu a fost întotdeauna regina. Cel puțin așa reiese din cele douăzeci de povești de dragoste relatate în cartea de față, povești care au schimbat destinele regale și i-au făcut pe prinții și pe monarhii din toate timpurile să-și piardă mințile.


Carti similare cu Regine din umbră. Amante şi curtezane care au schimbat istoria

Pictor de razboi

Pictor de razboi

de Arturo Perez-Reverte

mai mult
Centurionul

Centurionul

de Simon Scarrow

mai mult
Vagabond

Vagabond

de Bernard Cornwell

mai mult



Recenzii

andres andres pe 2016-04-07 10:55:47 Rating:

Săptămâna trecută am scris o poveste, “Cândva am fost regină”. Aceste patru cuvinte m-au bântuit mult timp, încă mă bântuie. Să vă spun și de ce. Am citit o carte (ce surpriză!) care m-a purtat în lumea unor altfel de regine, cele de care se vorbește rar, cele care au avut parte de suferințe, de bucurii mici care să le țină de cald în nopțile de singurătate, cele care au intrat...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

andres
Recenzii: 74
Carti citite: 289