Unde sunt? > Acasa > Carti > Comedie, satira > Holy Cow

Holy Cow

scrisa de David Duchovny

Holy Cow de David Duchovny Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Holy Cow 18.99 lei *
Holy Cow 24.66 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): David Duchovny
Traducator (i): Ioana Filat
Numar de pagini: 176 pagini
ISBN: 978-973-46-5491-2
Anul aparitiei: 2015
Descriere: O minunată parodie a lumii postmoderne, semnată de David Duchovny, cel care a dat viață personajului Fox Mulder din celebrul serial The X-Files, dar și scriitorului Hank Moody din serialul Californication. David Duchovny a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol principal într-un serial de televiziune.

Holy Cow (2015), debutul actorului David Duchovny în lumea ficțiunii literare, este o fabulă pe cât de nostimă, pe atât de emoționantă despre prietenie, religie, umanitate și toleranță. Elsie Bovary, o văcuță de la o fermă din nordul statului New York, își petrece viața senină păscând, studiind celelalte animale și pălăvrăgind cu prietena ei cea mai bună, Mallory. Lumea sa este însă zguduită din temelii când, găsind poarta grajdului deschisă într-o seară, se strecoară până la casa fermierului și află cu stupoare că oamenii nu cresc vaci doar pentru lapte, ci ca să le mănânce carnea și să le folosească pielea pentru a fabrica diverse lucruri. Dupa această cumplită revelație, Elsie hotărăște să plece în India, unde vacile sunt considerate sfinte și nimeni nu se atinge de ele. I se alătură îndată porcul Jerry, de curând convertit la iudaism, care vrea să ajungă în Israel pentru că acolo nimeni nu pune gura pe carne de porc, și curcanul Tom, dornic să ajungă în Turcia, țara unde este venerat. Cei trei trec împreună printr-o grămadă de peripeții, care de care mai hazoase și mai hazardate, ce pun însă sub semnul întrebării multe realități ale lumii contemporane.

„Noi avem o «tradiție orală» – cum se zicea pe vremuri în cultura voastră. Poveștile și învățăturile de viață se transmit din vacă-n vițică, din generație în generație. Cam ca Odiseele și Iliadele voastre. Le cântăm chiar. Mă scuzați că mă sparg în figuri cu nume ilustre. Homer. Bum! Hai că vă las un pic să vă reveniți din șoc.” (David Duchovny, Holy Cow)

„Surprinzătorul debut al starului hollywoodian David Duchovny este de departe cea mai antrenantă alegorie de la Ferma Animalelor încoace. Povestea lui Elsie, o văcuță americană care descoperă adevarul despre soarta ei, e plină de umor și semnificații.” (Time Out)

„Primul roman al lui David Duchovny este o fabulă încântătoare despre demnitate și toleranță, cu animale antropomorfizate și presărată cu calambururi, glume cu dublu înțeles și umor sofisticat…” (Kirkus Reviews)


Carti similare cu Holy Cow

Schimb de dame

Schimb de dame

de David Lodge

mai mult
Trei intr-o barca

Trei intr-o barca

de Jerome K. Jerome

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!