Sex, shopping și un roman

scrisa de Alain de Botton

Sex, shopping și un roman de Alain de Botton Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Sex, shopping și un roman 28 lei *
Sex, shopping și un roman 35 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Alain de Botton
Traducator (i): Oana Cristescu
Numar de pagini: 300 pagini
ISBN: 978-973-689-998-0
Anul aparitiei: 2016
Descriere: Sex, shopping și un roman este o poveste modernă despre dragostea din zilele noastre, scrisă în inconfundabilul şi seducatorul stil al lui Alain de Botton.

O diagramă a minții îndrăgostite, o formulă inedită a aventurii romantice, printre ingredientele căreia se regăsesc rock'n'rollul și filozofia, economia de piață și revistele glossy, curentele de modă și multă banalitate. Alain de Botton surprinde momentele universale ale vrăjirii și dezvrăjirii din acest parcurs romantic, punând întrebări despre sex, cumpărături, romane, tipologia sărutului, gelozie, iar Flaubert, Descartes, Platon, D.H. Lawrence, Rousseau, George Bernard Shaw sau Proust îi răspund printre rânduri.

Alice lucrează în publicitate, Eric – în domeniul bancar. În casa ei domneşte stilul vintage, iar în apartamentul lui – minimalismul monocrom. Ea are complexe, el este dezinvolt. Amândoi sunt însă tineri şi atraşi unul de altul, aşa că toate diferenţele dintre ei sunt argumente ale îndrăgostirii – un proces pe care scriitorul îl analizează stendhalian, îmbogăţindu-şi naraţiunea cu toate nuanţele unui eseu erudit, dar amuzant. Între cosmopolita Londră contemporană şi paradisul insulelor tropicale, povestea de dragoste a lui Alice şi Eric parcurge toate etapele imaginabile. La finalul ei, după ce binomul celor doi îndrăgostiţi tinde, pentru o scurtă vreme, spre un triunghi amoros, cititorul va trebui să tranşeze, alături de protagonişti, eterna dilemă a cuplului –„extremele se atrag“, sau „cin’ se-aseamănă se-adună“?


Carti similare cu Sex, shopping și un roman

Istoria Regelui Gogosar

Istoria Regelui Gogosar

de Radu Aldulescu

mai mult
Heruvim

Heruvim

de Adrian-Petru Stepan

mai mult



Recenzii

Alina citeste Alina citeste pe 2016-04-03 19:36:55 Rating:

Alain de Botton ia una bucată relaţie modernă, o mixează cu inserţii filozofice semnate de Platon, Descartes, Wittgenstein, o asezonează cu mult umor şi lasă cititorul să o deguste în voie. Iar cititorul se bucură, câteva pagini, până înţelege că relaţia descrisă de autor a fost, este sau cu siguranţă va fi şi a lui. Moment în care zâmbetul îşi pierde din intensitate în favoarea atenţiei...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Alina citeste
Recenzii: 10
Carti citite: 12