Cartea intre orient si occident (volumul iii) - eseuri critice

scrisa de Marius Chelaru

Cartea intre orient si occident (volumul iii) - eseuri critice de Marius Chelaru Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Cartea intre orient si occident (volumul iii) - eseuri critice 22 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Timpul
Autor (i): Marius Chelaru
Numar de pagini: 200 pagini
ISBN: 978-973-612-217-0
Anul aparitiei: 2006
Descriere: Facem tot felul de studii despre impactul tendintelor „unificator-globalizatoare” asupra traditiilor/ indivizilor/ tarilor/ zonelor lingvistico-geografice s.a. dar, de fapt, dincolo de a dramatiza drumul pe care omenirea s-a angajat, trebuie sa acceptam ca nimeni nu stie exact ce se va intampla. Nimeni nu poate estima cu o „marja de certitudine acceptabila” care va fi destinul unui culturi anume sau care/ cum va fi „cultura” care ne asteapta, dincolo de aspectul „sincretic”. In asemenea context, dincolo de interesele politico-financiare/ ale sferelor de influenta, de ideologii/ propaganda pe canale mass-media, au aparut, probabil, si conflictele/ tensiunile, la diverse paliere, intre lumi diferite, la urma urmei, cum sunt cea araba/ musulmana si cea occidentala, intre Orient si Occident, Europa de Est si de Vest s.a.
Poate ca inainte de a discuta despre „unificare” ar trebui sa discutam despre cunoastere, felul in care ne putem intelege, cunoaste unul altuia tara, cultura, civilizatia.


Carti similare cu Cartea intre orient si occident (volumul iii) - eseuri critice

Bovarismul

Bovarismul

de Jules De Gaultier

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!