Unde sunt? > Acasa > Carti > Eseuri > Despre sinucidere

Despre sinucidere

scrisa de Emile Durkheim

Despre sinucidere de Emile Durkheim Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Despre sinucidere 23.9 lei *
Despre sinucidere 28.5 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Institutul European
Autor (i): Emile Durkheim
Numar de pagini: 320 pagini
ISBN: 973-9148-13-1
Anul aparitiei: 1993
Descriere: Din cuprins:
Metode pentru determinarea cauzelor si tipurilor;
Sinuciderea egoista;
Sinuciderea altruista;
Sinuciderea anomica;
Elementul social al sinuciderii;
Raporturile sinuciderii cu celelalte fenomene socialeVolumul lui Durkheim aparea ca o reactie la moravurile unei societati considerate ca fiind imorale, intentia autorului fiind aceea de a elimina complet emotia cu care contemporanii sai priveau si tratau subiectul sinuciderii. Analiza sumbrului fenomen ce luase amploare la final de secol al XVIII-lea incepe cu definirea precisa a termenului de "sinucidere" - incercare indrazneata intr-un timp marcat de crestinism si regulile moralei crestine - si continua utilizind permanent comparatiile pentru a sustine teoria lui Durkheim conform careia actul sinucigas este influentat de factori externi si apartine mai curind "socialului" decit "individualului". Autorul reuseste sa gaseasca elemente comune intre diverse categorii de sinucigasi, in functie de religie, sex, strat social etc. inlaturind factorul aleator si motivatia individuala unica din gestul unui om de a pune capat propriei vieti, Durkheim fascineaza prin intreaga constructie a acestei originale lucrari stiintifice.

Despre sinucidere este o opera importanta datorita abordarii stiintifice a unui fapt social contemporan (cresterea frecventei sinuciderilor si a divorturilor catre sfirsitul secolului al XIX-lea). Calitatea metodologica a lucrarii depaseste pe aceea teoretica, deoarece tipologia sociala a sinuciderii stabilita de Durkheim dateaza tipu-rile "altruist", "egoist" ori "anomic", fiind o derivatie conceptuala a filosofiei sociale a lui Durkheim.


Carti similare cu Despre sinucidere

In genul... tinerilor

In genul... tinerilor

de Nicolae Steinhardt

mai mult
Despre cioran si fascinatia nebuniei

Despre cioran si...

de Dan C. Mihailescu

mai mult
A citi, a reciti. catre o poetica a (re)lecturii

A citi, a reciti....

de Matei Calinescu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!