What if? Ce-ar fi dacă?

scrisa de Randall Munore

What if? Ce-ar fi dacă? de Randall Munore Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
What if? Ce-ar fi dacă? 50.33 lei *
What if? Ce-ar fi dacă? 50.33 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Publica
Autor (i): Randall Munore
Traducator (i): Monica Mitarca
Numar de pagini: 440 pagini
ISBN: 978-606-722-159-6
Anul aparitiei: 2015
Descriere: Milioane de oameni vizitează săptămânal site-ul xkcd.com ca să lectureze binecunoscutele benzi desenate online ale lui Randall Munroe. Desenele sale simple despre ştiinţă, tehnologie, limbaj şi iubire, răspunsurile sale documentate la întrebările cele mai ciudate ale fanilor săi (Ce s-ar întâmpla dacă aş face o baie într-un bazin de combustibil nuclear uzat? S-ar putea construi un rucsac cu propulsie din mitraliere care trag în jos, spre pământ? Ce-ar fi dacă un cutremur de 15 grade pe scara Richter ar lovi oraşul New York? E posibilă o tornadă de foc?) sunt urmărite de foarte mulţi vizitatori.

Răspunsurile lui Munroe sunt o capodoperă de claritate, inteligenţă, voioşie şi precizie. Autorul explică orice, de la efectele relativiste ale unei mingi de baseball aruncate aproape cu viteza luminii până la nenumăratele modalităţi oribile în care ai muri dacă te-ai apuca să construieşti un tabel al lui Mendeleev folosind chiar elementele respective.

Ce-ar fi dacă? este o sărbătoare a informaţiei pentru fanii xkcd şi pentru toţi cei care adoră ipotezele.

xkcd a devenit o lectură obligatorie pentru toţi pasionaţii de tehnologie din lume. Internetul a creat o legătură excepțională între Munroe şi cititorii săi. Aceştia pun în practică, în viaţa reală, ideile ciudate pe care Munroe le prezintă prin intermediul benzilor sale desenate.
The New York Times

Cu un regim consecvent de glume din zona matematicii, a fizicii şi cu un optimism de-a dreptul antisocial, Randall Munroe, creatorul xkcd, face un trafic demn de NBC.com sau de Oprah.com. Succesul benzilor sale desenate rezidă nu doar în faptul că Munroe comentează subcultura tocilarilor pasionaţi de tehnologie, ci că o și întruchipează.
Wired, o ediţie despre „Oameni care au format trecutul planetei – după 20 de ani“

Benzile desenate xkcd, îndrăgite de tocilari, sunt hazlii şi accesibile tuturor. Uneori sunt dureros de cinice, alteori denotă inteligenţă socială. Câteodată nu sunt altceva decât un umor esoteric pe care programatorii sau oamenii de ştiinţă trebuie neapărat să ni-l explice ca să-l înţelegem. Ce-şi propune Munroe este să ambaleze cantităţi uriaşe de informaţii interesante într-un pachet mic. Xkcd e nu atât un site de benzi desenate, cât o fabrică de idei şi experienţe împărtăşite.
Onion AV Club


Carti similare cu What if? Ce-ar fi dacă?

Viitorul omenirii

Viitorul omenirii

de Michio Kaku

mai mult
Dopamina

Dopamina

de Daniel Z. Lieberman, Michael E. Long

mai mult



Recenzii

Anca Zaharia Anca Zaharia pe 2016-04-04 08:25:41 Rating:

Randall Munroe este un tip genial, amuzant și foarte bun la fizică, inițiator al site-uluyi xkcd.com, care a lucrat la NASA și care este cunoscut acum ca autor al cărții la fel de geniale numite ”What if?”, apărută în 2014 și la noi în 2015, cu titlul de „Ce-ar fi dacă: răspunsuri științifice serioase la întrebări ipotetice absurde”.

Munroe și-a îmbinat pasiunea pentru...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!