Ia uite cine s-a intors

scrisa de Timur Vermes

Ia uite cine s-a intors de Timur Vermes Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Ia uite cine s-a intors 28.34 lei *
Ia uite cine s-a intors 45 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Rao
Autor (i): Timur Vermes
Numar de pagini: 320 pagini
ISBN: 978-606-609-638-6
Anul aparitiei: 2014
Descriere: S-a întors: Adolf Hitler se trezeşte pe un maidan, în Berlin, în anul 2011. Nevătămat, în vârstă de 57 de ani şi singur-cuc. Nu ştie nimic despre vreo sinucidere, nu s-a prins că s-a încheiat războiul, nu ştie decât că Berlinul arată mult schimbat faţă de ultima oară când l-a văzut. Iar oamenii reacţionează diferit de cum era el obişnuit.

Hitler nu rămâne multă vreme nedescoperit. Doar că nimeni nu crede că e el. Un vânzător de ziare îl descoperă plimbându-se fără ţintă şi crede, evident, că ar fi un excelent imitator pe care prietena l-a aruncat în stradă. Când află că Hitler nu a avut încă apariţii publice, se gândeşte că e doar timid. Sperând să mai câştige un bănuţ în plus, îl recomandă pe Hitler pentru televiziune. Îl prezintă unor bărbaţi de la o companie de producţie care mai treceau pe la chioşcul lui să cumpere cafea. Hitler se poartă cât se poate de natural – iar oamenii de televiziune sunt entuziasmaţi, introducându-l de îndată ca oaspete permanent în emisiunea de comedie a showman-ul turco-german Ali Glumöz.

Hitler însă devine un succes cu ajutorul internetului. El devine un fenomen pe Youtube, ceea ce îi aduce şi mai multe apariţii şi o prezenţă mai lungă în emisiunea lui Glumöz – dar şi ameninţări din partea neo-naziştilor. Iar drumul spre succes trece direct pe la cel mai puternic tabloid german: BILD. Ziarul îl ia la ochi ca pe „Năucitorul Youtube-Hitler”, mai ales pentru că el nu-şi iese niciodată din rol. E permis aşa ceva? E OK să faci glume cu Adolf Hitler? BILD spune: Nu.

Dar succesul lui Hitler generează şi proteste. Secretara sa loială află despre rădăcinile sale iudaice şi îl ia la întrebări. Dar împotriva sa sunt mai ales neo-naziştii: pentru ei, Hitler reprezintă o insultă pentru Hitler. Doi băieţi supăraţi îl atacă într-o alee şi îi dau o bătaie soră cu moartea.

Hitler supravieţuieşte cu răni dureroase dar care nu-i pun viaţa în pericol. Şi începe să primească telefoane surpinzătoare la spital... Acum că atacurile l-au absolvit de bănuieli în ochii publicului, tot soiul de partide politice iau legătura cu el în speranţa că ar putea deveni un stindard al succesului pentru partidul lor. Este contactat şi de o editură. Ne despărţim de Hitler când începe să-şi dicteze noua carte. Şi îl vedem făcând planuri: dacă alţii tot trag de el să li se alăture, de ce nu şi-ar înfiinţa şi el propriul partid?

“Am vrut să arăt că Hitler ar fi avut astăzi în societatea noastră democratică aceleaşi şanse de succes ca pe vremuri, doar că în alt fel”, Timur Vermes


Carti similare cu Ia uite cine s-a intors

Invierea generalului sanchez

Invierea generalului...

de Cristovam Buarque

mai mult
Alte glasuri, alte incaperi

Alte glasuri, alte...

de Truman Capote

mai mult
In numele sangelui nespurcat

In numele sangelui...

de Arturo Perez-Reverte

mai multRecenzii

Bianca M. Calin Bianca M. Calin pe 2015-12-23 16:26:19 Rating:

Am aflat de cartea aceasta prin vara anului 2014. Fiind pasionată de cărțile cu Hitler și război, bineînțeles că am tînjit după ea vreun an și jumătate până când în sfârșit am putut-o adăuga în bibliotecă.
Acum că am citit-o, chiar dacă am anumite sentimente contradictorii despre povestea lui Timur Vermes, mă bucur că am avut ocazia să o citesc.
"Ia uite cine s-a...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Bianca M. Calin
Recenzii: 42
Carti citite: 56