Laur

scrisa de Evgheni Vodolazkin

Laur de Evgheni Vodolazkin Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Laur 24.95 lei *
Laur 28.51 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Evgheni Vodolazkin
Traducator (i): Adriana Liciu
Numar de pagini: 328 pagini
ISBN: 978-973-689-779-5
Anul aparitiei: 2014
Descriere: Considerat o capodopera a literaturii ruse actuale, bestsellerul Laur este de doua ori castigator al Premiului Bolsaia Kniga – Premiul intai si Premiul cititorilor – pe 2013. A primit, in acelasi an, Premiul Iasnaia Poliana (Lev Tolstoi). Este tradus in peste douazeci de tari.

Amintind de filmul Andrei Rubliov si de romanul Numele trandafirului, bestsellerul Laur readuce la viata secolul al XV-lea, intr-o intriga strabatand timpul si spatiul, cu un personaj complex, care este pe rand vraci, nebun sfant, pelerin si calugar. Cu o scriitura de o simplitate rafinata, trecand firesc de la real la fantastic si de la cele lumesti la cele sfinte, cu un spirit liber in religiozitatea lui inteligenta, cu un umor subtil si o sensibilitate cuceritoare, Evgheni Vodolazkin ne ofera o carte de o mare frumusete si profunzime, pentru a ne spune o poveste tulburatoare, pe care o numeste „roman neistoric“.

„Sunt lucruri despre care este mai usor sa vorbesti in contextul unei Rusii stravechi. Despre Dumnezeu, de exemplu. Dupa parerea mea, legaturile cu El erau mai directe pe vremuri. Mai mult decat atat, pur si simplu existau. Acum natura acestor legaturi ii preocupa doar pe putini, si asta e nelinistitor. Sa fi aflat noi, din Evul Mediu incoace, vreun lucru complet nou, care sa ne permita sa ne relaxam?“ (Evgheni Vodolazkin)


Carti similare cu Laur

In salbaticie

In salbaticie

de Jon Krakauer

mai mult
Idila hipnotizatoarei

Idila hipnotizatoarei

de Liane Moriarty

mai multRecenzii

cornelia.popa cornelia.popa pe 2016-05-20 07:07:43 Rating:

Puterea cuvântului avea altă valoare în trecut. Cuvântul vindeca, dădea viață și aducea speranță. Medicina nu era ca-n zilele noastre, când știi ce te doare, poate chiar de ce și mai ai habar și ce să iei pentru o durere de cap sau de măsea. Înainte știai doar că te doare, astfel că vracii erau foarte căutați pentru că ei aveau puterea de-a desluși durerea și de o alunga.

Așa...

Citeste mai mult

Alina citeste Alina citeste pe 2016-01-12 22:32:01 Rating:

Timp de 324 de pagini am trăit în Rusia medievală, am simţit frigul iernilor de atunci, am plâns în faţa lipsei de speranţă şi a neputinţei ruşilor decimaţi de ciumă, am simţit mirosul plantelor tămăduitoare şi m-am rugat pentru salvarea sufletelor care mai aveau o şansă şi pentru mântuirea celor care încheiaseră socotelile cu lumea.
Evgheni Vodolazkin nu a scris o carte, a creat o...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Alina citeste
Recenzii: 10
Carti citite: 12

cornelia.popa
Recenzii: 129
Carti citite: 135

Anna_dicu
Recenzii: 0
Carti citite: 3