Unde sunt? > Acasa > Carti > Poezii > Nada

Nada

scrisa de Andrei Dosa

Nada de Andrei Dosa Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Pandora-M
Autor (i): Andrei Dosa
Numar de pagini: 64 pagini
ISBN: 978-973-1989-68-6
Anul aparitiei: 2015
Descriere: O carte traversata de o frica subtire si de posibilitatea unei iubiri continue, dar absente. O carte luminoasa, plina de sentimente incerte. O carte a echilibrului si a nehotararii, a cautarii sistemului de referinta, a durerii care restabileste echilibrul, a imblanzirii celor neimblanzite, o marturie a celui care bate „toba din interior". Un balans.

Andrei Dósa utilizeaza cu eleganta un sistem poetic pe care colegii sai de generatie si maniera il scuipa adesea mecanic in fata cititorului. Ceea ce il si scoate in afara sistemului si il face la fel de unic ca personajul fara chip al noii lui carti, cel care a primit „toate substantele interzise de pe lume", pana a ajuns sa fie in acelasi timp „cainii, camionul si cel care priveste": definitia cea mai scurta a poetului.

"Imaginile disparate, sclipirile reci ale unei lumi la limita disparitiei sunt atrase catre punctul de forta care le absoarbe, proiectandu-le apoi intr-o logica proprie, vitalizate de o prezenta straina, indepartata. Punctul asta e singurul care conteaza, pentru ca are puterea de a face lucrurile sa se intample. In punctul asta, poezia lui Andrei Dósa e mai cuprinzatoare si mai personala ca oricand." Alex Vasies


Carti similare cu Nada

Poezii

Poezii

de George Cosbuc

mai mult
Poezii

Poezii

de Grigore Alexandrescu

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!