DonQuijotisme AntropoLexice

scrisa de Mircea Badut

DonQuijotisme AntropoLexice de Mircea Badut Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Europress
Autor (i): Mircea Badut
Numar de pagini: 212 pagini
ISBN: 978‑606‑668‑127‑8
Anul aparitiei: 2015
Descriere: Cartea va propune spre lectura o suma de eseuri inedite, inspirate de la chestiuni cvasi-cotidiene sau rezultate din cautari la care ne ducem mai rar cu gandul. In plus, atat pentru condimentarea experientei de lectura, cat mai ales pentru democratizarea conceptului de antropologie (in jurul caruia graviteaza prozele din cuprins), seria de eseuri – fuzionand idei de psihologie, sociologie ori de filosofie – este punctata (initial, median si final) cu cate o proza fictionala din seria interpretarilor speculativ-antropologice de mituri si legende populare (aici fiind vizate baladele "Monastirea Argesului" si "Miorita"), serie de autor inceputa odata cu cartea "Intoarcerea fratelui risipitor" (Editura Europress, Bucuresti, 2014).

Volumul de fata aduce cititorului un amalgam de provocari pentru minte si pentru inima, intr-un melanj pastelat, sustinut pe tot parcursul de impletitura a trei filoane esentiale: auto-ironie, umilinta si duiosie. De altfel, ideea de smerenie – atat cea subiectiva cat si cea extinsa la intreaga specie – constituie aici o reiterare definitorie.
Parcurgerea cartii se poate dovedi o experienta deosebita atat pentru cititorul pasionat de beletristica cat si pentru cel atras de eseistica de idei. Profunzimile si perspectivele vor surprinde adesea.


Carti similare cu DonQuijotisme AntropoLexice

Fiinta neamului romanesc

Fiinta neamului romanesc

de Titus Barbulescu

mai mult
Existentialismul francez

Existentialismul francez

de Andrei-iustin Hossu,

mai mult
Destainuiri

Destainuiri

de Profira Sadoveanu

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comentarii

Mircea Badut pe 07.07.2017 05:51:01

Recent a aparut editia a II-a a cartii 'DonQuijotisme AntropoLexice'.


Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!