Calatoria unei femei care nu se mai temea de imbatranire

scrisa de Gabriel Osmonde

Calatoria unei femei care nu se mai temea de imbatranire de Gabriel Osmonde Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Calatoria unei femei care nu se mai temea de imbatranire 24.78 lei *
Calatoria unei femei care nu se mai temea de imbatranire 26.18 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Univers
Autor (i): Gabriel Osmonde
Traducator (i): Irinel Antoniu
Numar de pagini: 208 pagini
ISBN: 978-606-8631-15-8
Anul aparitiei: 2014
Descriere: In primul roman semnat de Andrei Makine cu pseudonimul Gabriel Osmonde apare o tema care revine obsesiv in cartile sale ulterioare, ceva ce societatea occidentala ascunde si intr‑un fel aseptizeaza: trupul femeii extreme, trupul pe care Laura B. incearca sa nu si‑l vada, mai ales in oglinzile care simbolizeaza privirea celorlalti. Si mai apare si ninsoarea – o alta imagine recurenta in proza lui Osmonde – care aici declanseaza jocurile memoriei: amintirea unei vieti care a trecut ca un fulger, a unei casatorii esuate, a unei maternitati dificile. Laura B., o femeie foarte inteligenta, de varsta mijlocie, cu o existenta burgheza de care fiicei ei ii e rusine, se intreaba daca viata aceasta, care seamana cu aceea a unui peste intr‑un acvariu, mai merita traita. Ceea ce descopera ea treptat este ca, in aceasta toamna indiana a vietii ei, mai sunt posibile iubirea, senzualitatea dezlantuita si pasiunea extrema.

In 2011, Andrei Makine dezvaluia ca el se ascunde in spatele pseudonimului Gabriel Osmonde. Sub aceasta semnatura aparusera patru romane: Calatoria unei femei care nu se mai temea de imbatranire (2001), Cele 20000 de femei din viata unui barbat (2004), Lucrarea iubirii (2006) si Alternastere (2011, in curs de traducere la Univers), care starnisera interesul criticilor literari atat prin curajul si subversivitatea scriiturii, cat si prin misterul identitatii autorului. Castigator al Premiului Goncourt pentru romanul sau din 1995 Testamentul francez (tradus la Univers in 1997), scriitorul de origine rusa se bucura de un mare succes de public si de critica pentru cartile aparute sub numele sau. Si totusi, in acel interviu, el marturisea: „Makine nu este numele meu adevarat. Osmonde este mai adanc ancorat in mine decat Makine“.


Carti similare cu Calatoria unei femei care nu se mai temea de imbatranire

Vieti secrete

Vieti secrete

de Tatiana de Rosnay

mai mult
Proiectul Rosie

Proiectul Rosie

de Graeme Simsion

mai mult
Cartea de gramatica interioara

Cartea de gramatica...

de David Grossman

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!