Nume de cod: Verity

scrisa de Elizabeth Wein

Nume de cod: Verity de Elizabeth Wein Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Epica
Autor (i): Elizabeth Wein
Traducator (i): Cristina Jinga
Numar de pagini: 386 pagini
ISBN: 978-606-93335-9-4
Descriere: 11 oct. 1943
Un avion spion britanic se prabuseste pe teritoriul Frantei ocupata de nazisti.
Pilotul, o tanara, si pasagera care o insotea erau cele mai bune prietene.
Una dintre ele a scapat ca prin urechile acului, cealalta a pierdut lupta chiar inainte de a o incepe.
Cand „Verity” e arestata de Gestapo, este sigura ca nu are nicio sansa. Ca agent secret capturat pe teritoriu inamic, traieste cel mai crancen cosmar al oricarui spion. Nazistii care o interogheaza ii pun in fata o alegere simpla: ori isi destainuie misiunea, ori suporta o executie sinistra.
Vor obtine adevarul de la ea. Insa nu va fi cel la care se asteapta ei.
In timp ce-si intretese complex marturisirea, Verity isi dezvaluie trecutul, cum s-a imprietenit cu Maddie, pilot de avioane, si in ce conditii a parasit-o pe Maddie in epava avionului prabusit. Pe fiecare noua bucatica de hartie, Verity se lupta pentru viata ei, expunandu-si vederile despre curaj si esec, ca si speranta nebuneasca de a se intoarce, totusi, acasa.
Dandu-si la schimb secretele va fi oare de ajuns ca s-o salveze din ghearele unui dusman nemilos si crud?
Sfasietoare si magistral scrisa, Nume de cod, Verity este povestea unei prietenii de neuitat, infiripata sub auspiciile raului suprem.

„Am terminat de citit cartea simtind ca am cunoscut oameni adevarati, pe care n-o sa-i uit niciodata. Personajele din Nume de cod, Verity nu doar ca mi-au ramas in minte – ma obsedeaza. N-am cuvinte sa recomand indeajuns de calduros cartea aceasta.” — Maggie Stiefvater, autorea trilogiei Shiver, bestseller New York Times, si a romanului The Scorpions Races.

„Un roman conceput ca un formidabil joc al mintii, de tipul celor pe care trebuie sa le citesti de doua ori.” — New York Times

„O captivanta si, in multe locuri, brutala poveste, cu actiune din Al Doilea Razboi Mondial si de spionaj, si cu o puternica prietenie in miezul ei… [O] aventura creionata cu maiestrie.” — Publishers Weekly (recomandare speciala)

„Un adevarat tour de force, o carte minutios documentata, narata cu precizie: de neuitat si tulburatoare.”
— Kirkus Reviews (recomandare speciala)

„Romanul acesta indiscutabil se ridica in zbor la inaltime.” — The Horn Book (recomandare speciala)

„[O] poveste originala de spionaj… construita pentru a fi savurata.” — Bulletin of the Center for Children’s Books (recomandare speciala)

„Daca deschizi cartea aceasta, cu greu vei mai lasa din mana exemplarul tau, ferfenitit si udat de lacrimi.” — Booklist (recomandare speciala)


Carti similare cu Nume de cod: Verity

Creatura

Creatura

de Nely Cab

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Bianca M. Calin
Recenzii: 42
Carti citite: 56

Piticel
Recenzii: 0
Carti citite: 149