Unde sunt? > Acasa > Carti > Poezii > te dau lumii

te dau lumii

scrisa de Anita Aldea

te dau lumii de Anita Aldea Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Karth
Autor (i): Anita Aldea
Numar de pagini: 72 pagini
ISBN: 978-606-8611-21-1
Anul aparitiei: 2014
Descriere: Ann,
Tocmai am terminat de citit manuscrisul tau. Aici dimineata a plouat, Korzeniowski inca mai rasuna prin camera, laptopul inca are deschise paginile tale.
Ce pot spune?
Aproape 100 de pagini in care mi-am amintit de “elegiile” de inceput ale lui Ionesco, de jurnalul lui Jann Arden – asa cum l-am citit in avionul care ma aducea de la Londra acasa, de oamenii pe care am incercat toata viata sa-i evit si sa-i iubesc…
Un volum despre cat de frumos se poate muri, un volum mov, inegal, asa cum suntem toti, scris soptit, printre pleoape.
Ca scafandrul.
si fluturele.
f

Ca sa folosesc un manierism drag batranetului pseudo-sapiential, o cunosc pe Anita Aldea de cand era atatica – adica din clasa a IX-a, cand s-a intamplat sa-i fiu profesor. Era o rebela inteligenta & netranzactionala, care juca pe cinica, desi altfel era innebunita dupa Phaidon-ul lui Platon. (O cinica obsedata de suflet, care va sa zica!) Exact asa e si poezia ei de azi – dincolo de aparentele asperitati & cinisme ale „prozelor” ei, de fapt chiar in ele, se exerseaza o obsesie pentru adevarul sufletului – si pentru adevar in genere. Anita Aldea stie deja ca poetii reali iubesc adevarul mai mult decat frumosul. Fiindca si ea, la randul ei, e un poet real. - Radu Vancu

Cartea Anitei curge in suvoaie si cascade. Uneori urla, precum raul navalnic, de munte, nu ai cum sa nu ii auzi strigatul. Te nauceste. Te pune pe ganduri. - Petronela Rotar

A fost odata ca niciodata o multime de oameni care scriau neincetat. Toti acesti oameni isi doreau sa castige premiul Nobel pentru literatura.
Intr-o zi, Anita a trecut pe langa ei. S-a oprit si i-a privit. Toti oamenii s-au oprit din scris si s-au uitat la ea.
Hai, Anita, vino sa scrii si tu cu noi, a spus unul dintre oameni.
Anita a stat putin in cumpana.
Nu, a spus ea, mai bine ma duc sa-mi iau o vata de zahar. O sa ma murdaresc pe barbie. Si iubitul meu o sa ma pupe si o sa-mi spuna ca sunt sweet.
Anita a zambit si a plecat. Un timp, oamenii s-au uitat dupa ea. Apoi si-au intors nasurile in caiete si au continuat sa scrie cu inversunare. - Florin Piersic jr.


Carti similare cu te dau lumii

Versuri

Versuri

de Sanda Movila

mai mult
Radiografii / x-rays. editie bilingva

Radiografii / x-rays....

de Oana Streinu-Cercel

mai mult
Iedera pe coloane

Iedera pe coloane

de Suzana Delciu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!