Unde sunt? > Acasa > Carti > Poezii > te dau lumii

te dau lumii

scrisa de Anita Aldea

te dau lumii de Anita Aldea Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Karth
Autor (i): Anita Aldea
Numar de pagini: 72 pagini
ISBN: 978-606-8611-21-1
Anul aparitiei: 2014
Descriere: Ann,
Tocmai am terminat de citit manuscrisul tau. Aici dimineata a plouat, Korzeniowski inca mai rasuna prin camera, laptopul inca are deschise paginile tale.
Ce pot spune?
Aproape 100 de pagini in care mi-am amintit de “elegiile” de inceput ale lui Ionesco, de jurnalul lui Jann Arden – asa cum l-am citit in avionul care ma aducea de la Londra acasa, de oamenii pe care am incercat toata viata sa-i evit si sa-i iubesc…
Un volum despre cat de frumos se poate muri, un volum mov, inegal, asa cum suntem toti, scris soptit, printre pleoape.
Ca scafandrul.
si fluturele.
f

Ca sa folosesc un manierism drag batranetului pseudo-sapiential, o cunosc pe Anita Aldea de cand era atatica – adica din clasa a IX-a, cand s-a intamplat sa-i fiu profesor. Era o rebela inteligenta & netranzactionala, care juca pe cinica, desi altfel era innebunita dupa Phaidon-ul lui Platon. (O cinica obsedata de suflet, care va sa zica!) Exact asa e si poezia ei de azi – dincolo de aparentele asperitati & cinisme ale „prozelor” ei, de fapt chiar in ele, se exerseaza o obsesie pentru adevarul sufletului – si pentru adevar in genere. Anita Aldea stie deja ca poetii reali iubesc adevarul mai mult decat frumosul. Fiindca si ea, la randul ei, e un poet real. - Radu Vancu

Cartea Anitei curge in suvoaie si cascade. Uneori urla, precum raul navalnic, de munte, nu ai cum sa nu ii auzi strigatul. Te nauceste. Te pune pe ganduri. - Petronela Rotar

A fost odata ca niciodata o multime de oameni care scriau neincetat. Toti acesti oameni isi doreau sa castige premiul Nobel pentru literatura.
Intr-o zi, Anita a trecut pe langa ei. S-a oprit si i-a privit. Toti oamenii s-au oprit din scris si s-au uitat la ea.
Hai, Anita, vino sa scrii si tu cu noi, a spus unul dintre oameni.
Anita a stat putin in cumpana.
Nu, a spus ea, mai bine ma duc sa-mi iau o vata de zahar. O sa ma murdaresc pe barbie. Si iubitul meu o sa ma pupe si o sa-mi spuna ca sunt sweet.
Anita a zambit si a plecat. Un timp, oamenii s-au uitat dupa ea. Apoi si-au intors nasurile in caiete si au continuat sa scrie cu inversunare. - Florin Piersic jr.


Carti similare cu te dau lumii

Anca lui noe

Anca lui noe

de Anca Mizumschi

mai mult
Save as...

Save as...

de Riri Sylvia Manor

mai mult
Lumina rugului

Lumina rugului

de Nicolae Branda

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!