În cafeneaua tinereții pierdute

scrisa de Patrick Modiano

În cafeneaua tinereții pierdute de Patrick Modiano Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
În cafeneaua tinereții pierdute 21.9 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Art
Autor (i): Patrick Modiano
Traducator (i): Constantin Abaluta
Numar de pagini: 176 pagini
ISBN: 978-606-710-148-5
Anul aparitiei: 2014
Descriere: În cafeneaua tinereţii pierdute este asemenea unui portret cubist: cartea spune, din mai multe perspective şi pe mai multe voci, povestea lui Louki, o femeie tânără care încearcă să scape de rutina propriei vieţi, fugind de mamă şi mai apoi de soţ, pentru a se retrage în Parisul cafenelelor obscure şi al boemilor plictisiţi. Dar pe cât este de cuceritor acest Paris al umbrelor, pe atât de uşor poţi să te pierzi în el.

Romanul – unul dintre cele mai importante dintr-o operă vastă – este o poveste despre memorie şi căutare: toate cele patru relatări încearcă să reconstruiască, ca într-un roman poliţist, viaţa mereu incompletă a lui Louki, iar autorul nu numai că reuşeşte să dea fiecărei voci timbrul său propriu, dar le şi dispune pe toate într-o polifonie subtilă.

„Ce anume ne place în textele lui Patrick Modiano? Tonul acesta, atmosfera aceasta de nedefinit care nu-i aparţine decât lui: începi să citeşti şi te laşi prins în ea.“ Le Figaro

„Romanele sale sunt uşoare şi elegante, la fel de volatile precum memoria.“ Der Spiegel


Carti similare cu În cafeneaua tinereții pierdute

Batalie in adincuri

Batalie in adincuri

de Douglas Reeman

mai mult
Vineri sau viata salbatica

Vineri sau viata...

de Michel Tournier

mai mult
Noapte fara nume

Noapte fara nume

de G. M. Ford

mai mult



Recenzii

cornelia.popa cornelia.popa pe 2016-05-30 06:13:15 Rating:

Cred că avem cu toții uneori momente când simțim că nu ne găsim locul, de parcă am trăi viața altcuiva sau ca și cum am juca un rol într-o piesă de teatru și rolul pare că nu se mai termină. E trist când durează mai mult decât ar trebui ca să-ți revii din astfel de momente, însă și mai trist e să nu-ți revii deloc, să te învărți în același cerc străin și total paralel cu tine, să...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

cornelia.popa
Recenzii: 129
Carti citite: 135