Mugetarile lui Frantz

scrisa de Frantz Adrian Diaconescu

Mugetarile lui Frantz de Frantz Adrian Diaconescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Autor (i): Frantz Adrian Diaconescu
Numar de pagini: 300 pagini
Anul aparitiei: 2014
Descriere: Am inceput sa scriu umor de pe la varsta de 16 ani, cand imi placea foarte mult de o tipa din liceu, dar nu reuseam sa leg prea multe cuvinte in prezenta ei. Pentru ca eram timid si pentru ca frumusetea ei divina imi lega limba de molari si-mi hipnotiza spiritul, ceea ce facea totul sa para un rebus complicat al iubirii. Sa conjugi la toate timpurile verbul „a face” precum un orologiu stricat nu poate suna deloc bine in urechea nimanui. Stiind ca, teoretic, daca faci o fata sa rada, aceasta va cadea mult mai usor in patimile amorului, am inceput sa astern pe foaie ce faceam in fiecare zi si sa dezvolt povestile dintr-un unghi diferit. Apoi o sunam si faceam sa para totul natural, ca la teatru. Pana si „cascatul” aparea la comanda, dandu-i acesteia de inteles ca a cam inceput sa ma plictiseasca – scuza suficient de buna incat sa-i arat cine detine controlul si totodata sa pregatesc sfarsitul conversatiei, pentru ca era scump fiecare minut. Ce-i drept numai de „cascat” iti arde atunci cand traiesti din alocatie, iar un minut de convorbire costa 0,20 de eurocenti – asta daca aveai norocul sa fie in aceeasi retea cu tine…. Asa a inceput totul, datorita unei femei. De asta iubesc atat de mult femeia. In feminitate zace o putere fantastica, iar eu am invatat sa deschid bine ochii, sa o recunosc si sa o apreciez.

• “Intr-un limbaj plastic, deseori artizanal, baleind cu lejeritate (si o cantitate apreciabila de nepasare) intre registre lexicale, stilistice, temporale si inca o sumedenie, Frantz (autodeclarat) “animalul-cel-salbatic” galopeaza epistemic pentru a ne (re)aduce spectacolul – in esenta uimitor, tangential initiatic – al faptelor de viata (intima) aparent banale si al personajelor-tipologie autohtone, dintre cele mai colorate, care formeaza universul cvasicunoscut… dar nestiut, de cele mai multe ori. Pasaje elaborat-intortocheate, de “oameni mari”, pasaje in constructii lesne-naive, “de copii”, pasaje zglobii si pasaje melancolice. Se putea scrie altfel despre o asemenea culegere de mugetari?” (Dragos Placinta / redactor sef “GQ”)

Cartea poate fi cumparata de aici: http://mugetarileluifrantz.ro/cartea-mugetarile-lui-frantz-curios-din-nastere-jurnalurban/


Carti similare cu Mugetarile lui Frantz

Fara cap si fara coada. roman rotund

Fara cap si fara...

de Mihai Gainusa

mai mult
Cartea rasului

Cartea rasului

de Asso Grande

mai multRecenzii

andres andres pe 2014-07-20 17:58:02 Rating:

Sunt cărți pe care abia aștepți să le citești. Le ai pe lista și, cu cât li se apropie rândul, cu atât ți-e mai mare entuziasmul. Și sunt cărți care dau peste tine, ți se așază în brațe și nu mai vor să plece până nu ajungi la ultima pagină. Cam așa mi s-a întâmplat cu Mugetarile lui Frantz. Am primit-o de ziua mea însoțită de cel mai frumos autograf primit până acum. Am citit o...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

andres
Recenzii: 74
Carti citite: 287