Redescoperind Drumul Matasii. Din China si muntii Asiei Centrale in Iran si Turcia

scrisa de Colin Thubron

Redescoperind Drumul Matasii. Din China si muntii Asiei Centrale in Iran si Turcia de Colin Thubron Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Colin Thubron
Traducator (i): Ciprian Siulea
Numar de pagini: 384 pagini
ISBN: 978-973-46-4043-0
Anul aparitiei: 2013
Descriere: Sa redescoperi astazi Drumul Matasii inseamna sa mergi nu doar pe urmele comertului si armatelor din vechime, ci si ale ideilor, religiilor si inventiilor care au marcat istoria lumii. Calatorind cu autobuzul, camionul, caruta trasa de magari sau pe camile, Colin Thubron a strabatut in opt luni peste 11.000 de kilometri – din inima Chinei pana in muntii Asiei Centrale, din nordul Afganistanului si campiile Iranului pana in Turcia kurda –, explorand o lume veche cuprinsa de efervescenta modernitatii.

„Un autor desavarsit, care aminteste de Freya Stark si Patrick Leigh Fermor... Cu sensibilitate, compasiune si ironie, Thubron surprinde cele mai expresive detalii in locurile pe care le strabate si in vietile oamenilor obisnuiti pe care ii intalneste.” (Boston Globe)

„E greu de gasit o carte de calatorie mai frumoasa scrisa in acest secol.” (The Times)


Carti similare cu Redescoperind Drumul Matasii. Din China si muntii Asiei Centrale in Iran si Turcia

Amintiri din pribegie

Amintiri din pribegie

de Neagu Djuvara

mai mult
Viata nu-i croita dupa calapod

Viata nu-i croita dupa...

de Aurora Liiceanu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!