Anotimpurile mamei

scrisa de Stela Szentes

Anotimpurile mamei de Stela Szentes Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Scrisul Romanesc
Autor (i): Stela Szentes
Numar de pagini: 388 pagini
Anul aparitiei: 1989
Descriere: In comentariile facute in revista Convorbiri literare, Tudor Nedelcea a clasificat acest roman ca facand parte din patrimoniul operelor literare de valoare ale literaturii contemporane si il numeste "un roman al sufletelor tari”.

Autoarea urmareste destinul a trei generatii de femei: Onita, Savina si Stefania, acoperind in acest fel mai multe etape din viata Cugirului, de la perioada antebelica si pana in zilele noastre. Romanul este construit pe doua planuri distincte: cel al satului, al taranului si cel al orasului, al muncitorului si intelectualului, planuri care se intrepatrund si decurg unul din celalalt. Caracterul complex si determinat al Onitei este oglinda vie a cugireanului pe care, nimeni, niciodata nu l-a zugrăvit cu atat de mult realism si acuratete cum a facut-o Stela Szentes.


Carti similare cu Anotimpurile mamei

Doamna Pylinska și secretul lui Chopin

Doamna Pylinska și...

de Eric-Emmanuel Schmitt

mai mult
Fratele meu, omul

Fratele meu, omul

de Henriette Yvonne Stahl

mai mult
Neamul soimarestilor

Neamul soimarestilor

de Mihail Sadoveanu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!