Regina diavolului

scrisa de Jeanne Kalogridis

Regina diavolului de Jeanne Kalogridis Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Jeanne Kalogridis
Traducator (i): Anca Dan
Numar de pagini: 472 pagini
ISBN: 978-973-689-564-7
Anul aparitiei: 2013
Descriere: Fresca istorica somptuoasa si captivanta, romanul Regina diavolului proiecteaza, dintr-o noua perspectiva, un portret complex, nuantat, in clarobscur al uneia dintre marile suverane ale Frantei.

Istoria o judeca aspru pe Caterina de Medici: o regina a Frantei adepta a magiei negre, ale carei maini sunt patate de sangele varsat in masacrul din Noaptea Sfantului Bartolomeu. Romanul lui Jeanne Kalogridis ne arata insa o alta Caterina: o tanara inteligenta pe care rangul, numele si averea o destinau unei „casatorii de stat“. Demna de numele familiei sale, care a dat Europei Renasterii conducatori si papi, Caterina refuza, pentru a-si apara sotul si apoi fiii, sa ramana un simplu pion in jocul politic al barbatilor. Va fi nevoita sa preia fraiele puterii si sa le pastreze, cu orice pret.


Carti similare cu Regina diavolului

Perla chinei

Perla chinei

de Anchee Min

mai mult
Monte cassino / lichidati parisul!

Monte cassino /...

de Sven Hassel

mai mult
Glasul de taină

Glasul de taină

de Geraldine Brooks

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!