Cucamonga

scrisa de Iulian Tanase

Cucamonga de Iulian Tanase Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Herg Benet
Autor (i): Iulian Tanase
Numar de pagini: 114 pagini
ISBN: 978-606-92893-8-9
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Cucamonga este o carte de avangarda, experimentala, care cuprinde texte din zonele poeziei, prozei si filozofiei. Cele cinci capitole ale cartii sunt urmatoarele:

1) Best Sailor. Este un poem in proza, polemic si critic la adresa societatii de consum si a pietei de carte dominate de bestselleruri. Armatura fiecaruia dintre cele sapte capitole ale acestui poem este alcatuita din scurte descrieri ale cartilor prezente in topurile de vanzari din Statele Unite ale Americii, topuri publicate in revista The New York Times Book Review (nr. 11 din 24 martie 2008). Unul dintre personajele cele mai sonore care apar in acest text este Barack Obama.
Best Sailor este probabil singurul poem din lume cu bibliografie (lista cuprinde in jur de 100 de carti).

2) 19 povesti despre orice. Este un capitol care cuprinde 19 poeme scrise in registre diferite, fiecare fiind despre ceva anume: Despre visele unora platite de altii; Despre importanta ficusilor in viata calatorilor; Despre pasarea care isi ia zborul din om; Despre pescuitul alternativ; Despre cum se pleaca in luna de miere; Despre cum ajunge privirea sa vada; Despre orbirea vorbirii; Despre pompierul care isi incendia tigarile; Despre rolul menghinei in deprinderea tehnicii zborului; Despre legile rescrise ale ospitalitatii termodinamice; Despre calatoria pamantului in jurul omului; Despre morti numai de bine; Despre teorema pescarusului cu cap de lup; Despre fatalitatea de a urmari stirile la televizor; Despre anatomia valurilor; Despre garderoba incandescenta a lui Dumnezeu; Despre continutul de metal al picioarelor; Despre lumina care ne calca pe urme; Despre categoriile aristotelice ale liniei orizontului. Ultimele cinci poeme-povesti au la baza cate o ipoteza stiintifica si sunt scrise intr-o maniera inovatoare.

3) Iubita mea vitrega si 4) Unul dintre domnisoara W si doamna Kuttare sunt doua poeme in proza, cu personaje si intamplari stranii. (Aceste poeme sunt reluari din carti mai vechi, aparute in urma cu 8-9 ani.)

5) Demonadologia este o lucrare de filozofie, o scurta introducere in metafizica raului, alcatuita din 90 de paragrafe, care parodiaza Monadologia, celebrul tratat de metafizica al lui G. W. Leibniz. Monadei leibniziene i-a fost aici substituita demonada, in locul lui Dumnezeu apare Demonezeu, iar cea mai buna dintre lumile posibile a fost inlocuita de cea mai rea dintre lumile posibile. Desi trateaza despre principiile care stau la baza raului din lume, Demonadologia se incheie intr-o nota optimista, cu happy-end.


Carti similare cu Cucamonga

Retorno 201

Retorno 201

de Guillermo Arriaga

mai mult
Padurea fermecata

Padurea fermecata

de Karin Zall

mai mult
Marina

Marina

de Carlos Ruiz Zafon

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!