Unde sunt? > Acasa > Carti > Poezii > Fluturi sarutandu-se

Fluturi sarutandu-se

scrisa de Carmen Sylva

Fluturi sarutandu-se de Carmen Sylva Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Curtea Veche Publishing
Autor (i): Carmen Sylva
Numar de pagini: 160 pagini
ISBN: 978-606-588-606-3
Anul aparitiei: 2013
Descriere: Volumul cuprinde cugetari ale Carmen Sylvei despre viata, umanitate, iubire, fericire, suferinta, spirit, arta, datorie, trufie si politica, publicate initial in volumul Les Pensées d’une Reine (Paris, Calmann-Lévy, 1888) si un numar de 24 de poeme selectate din mai multe volume de versuri. Selectia poemelor s-a facut urmand doua criterii: sa fi fost traduse in romaneste de poeti consacrati, dovada ca majoritatea sunt traduceri ale lui George Cosbuc, si sa se potriveasca temei din sectiunea de cugetari pe care le insotesc.

Volumul este bogat ilustrat cu fotografii din arhiva autorului si din cea a Casei Princiare de Wied, precum si din alte surse, realizate de fotografi cunoscuti contemporani cu Regina Elisabeta, care este infatisata in diversele etape ale vietii, ca tanara principesa si apoi regina, in saloanele Castelului Peles sau ale Palatului Cotroceni, in portrete sau imagini de familie, in ipostaze regale sau artistice.

Cronologia se constituie intr-un studiu despre evolutia Elisabetei de Wied ca principesa si regina si a autoarei Carmen Sylva in contextul literar romanesc si european.


Carti similare cu Fluturi sarutandu-se

Intoarcerea barbarilor

Intoarcerea barbarilor

de Mircea Dinescu

mai mult
Doua poeme

Doua poeme

de A. E. Baconsky

mai mult
Cartita de mansarda

Cartita de mansarda

de Teodora Coman

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!