Sotul meu, michael

scrisa de Amos Oz

Sotul meu, michael de Amos Oz Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Amos Oz
Traducator (i): Ioana Petridean
Numar de pagini: 272 pagini
ISBN: 978-973-689-589-0
Anul aparitiei: 2013
Descriere: Opera lui Amos Oz este tradusa in peste patruzeci de limbi. Unul dintre primele sale romane, Sotul meu, Michael s-a bucurat de un succes enorm imediat dupa aparitie, aducandu-i scriitorului israelian consacrarea internationala. Romanul a fost ecranizat in 1976 de regizorul Dan Wolman, cu actorii Oded Kotler si Efrat Lavie in rolurile principale.

In Ierusalimul anilor 50, perpetuu dezamagita de viata pe care o duce, de sotul care nu a reusit s-o cunoasca, tanara Hanna Gonen consemneaza in jurnal realitatea domestica monotona – al carei cenusiu nici macar experienta maternitatii nu-l poate alunga – si fantasmele tumultuoase in care isi gaseste alinarea.

„Cand am terminat Sotul meu, Michael, in aprilie 1967, cu o luna inainte de izbucnirea Razboiului de sase Zile, cand m-am eliberat, in sfarsit, din sclavia in care ma tinuse Hanna, m-am asezat linistit si am citit ce scrisesem, dupa care am fost napadit de indoieli: aveam in fata un roman fara crime si fara tradari, cronica anuntata a unei casnicii esuate, o femeie aflata in pragul isteriei, un sot tacut, un copil obtuz, vecini odiosi si un Ierusalim rece, trist si amenintator. (...) Sotul meu, Michael a vazut in cele din urma lumina tiparului in luna aprilie a anului 1968. Spre surprinderea editorului, dar si spre surprinderea mea si a tuturor apropiatilor mei, care citisera romanul in manuscris, Sotul meu, Michael a devenit aproape peste noapte un bestseller, citit atat de femei, cat si de barbati, vanzandu-se in aproape o suta treizeci de mii de exemplare numai in Israel si sute de mii de alte exemplare in cele douazeci si opt de tari in care a fost tradus. Poate ca este adevarat ca uneori o carte este universala tocmai pentru ca e provinciala, si cuprinzatoare tocmai pentru ca e minimalista. Poate.“ (Amos Oz, 2008)


Carti similare cu Sotul meu, michael

Primul rege shannara

Primul rege shannara

de Terry Brooks

mai mult
Kim

Kim

de Rudyard Kipling

mai mult
Casa verde

Casa verde

de Mario Vargas Llosa

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!