Omul de nicaieri

scrisa de Aleksandar Hemon

Omul de nicaieri de Aleksandar Hemon Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Omul de nicaieri 7.99 lei *
Omul de nicaieri 17.5 lei *
Omul de nicaieri 19.84 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Aleksandar Hemon
Traducator (i): Dan Sociu
Numar de pagini: 264 pagini
ISBN: 978-973-46-1644-2
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Jozef Pronek, protagonistul fanteziilor din romanul Omul de nicaieri, rataceste prin Chicagoul anilor ’90. Este un tanar bosniac care visa in liceu sa atinga celebritatea cu trupa sa cantind cantece de Beatles, un specimen anacronic picat in toiul miscarilor contraculturale ale vremii, un personaj cu o identitate dubioasa si un trecut ce ramane partial invaluit in mister. Viata lui Pronek pare sa se reconfigureze in fiecare nou capitol, din diversele perspective ce reconstruiesc personajul si in contextele bizare in care se trezeste blocat: in Kiev, in timpul unei lovituri de stat de dupa prabusirea Uniunii Sovietice, dand mana cu presedintele George Bush, cu care are un schimb ridicol de replici; sau militand timorat pentru Greenpeace; sau facand pe detectivul particular. Cert este ca reuseste mereu sa starneasca interesul celor din jur, care ii atribuie automat amprenta alienanta si exotica a refugiatului dintr-o tara devastata de razboi. Privita prin ochii acestui emigrant mereu stingher si nedumerit de reactiile celor din jur, lumea se invaluie intr-un aer de stranietate ce lumineaza fiecare detaliu marunt din noi unghiuri.

„Un virtuoz al limbajului, stilisticii si observatiei sociale, Aleksandar Hemon a scris un roman de un umor caustic si cauterizant. Adolescentul balcanic angoasat si chinuit de hormoni pe care l-a creat este profund uman, total irezistibil si adesea haios, in acelasi timp produsul unei culturi aparte si om universal.” (San Francisco Chronicle)

„Unul dintre cei mai interesanti antieroi de la Augie March incoace. Hemon nu este capabil sa scrie nici macar o propozitie plicticoasa si, ca urmare, literatura are numai de castigat.” ( The New York Times Book Review)


Carti similare cu Omul de nicaieri

Pianul mecanic

Pianul mecanic

de Kurt Vonnegut

mai mult
Portile

Portile

de Vasili Ardamatski

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!