Adio diferentei. eseu asupra modernitatii tarzii

scrisa de Claude Karnoouh

Adio diferentei. eseu asupra modernitatii tarzii de Claude Karnoouh Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Idea
Autor (i): Claude Karnoouh
Numar de pagini: 180 pagini
ISBN: 973-85126-3-8
Anul aparitiei: 2001
Descriere: Adio diferentei, semnata de Claude Karnoouh, este o incercare de a discuta efectele concertate ale elogierii diferentei in capitalismul tirziu.
“Textele reunite in acest volum pot parea fie provocatoare, fie angajate intr-o serie de polemici a caror urgenta scapa cititorului roman. Lui ii revine, asadar, sarcina de a deslusi in ce masura sensul lor il priveste indeaproape, dincolo de agitatia si angoasele cotidiene, oricit de apasatoare ar fi ele, dincolo de distantele geografice si culturale ce il abat de la obsesiile sale autohtone. Incercind sa gasesc o semnificatie pentru sfirsitul diferentei, n-am urmarit sa ofer cuiva refugiul unui trecut defunct, ci doar sa-i impartasesc experienta gindirii sub forma acestei initieri.
Textele de fata acopera mai bine de douazeci de ani de calatorii, profesorat, cercetari de teren si meditatii, mai bine de douazeci de ani de activitate antropologica si tot atitia de intensa reflexie din partea unui subiect adinc implicat in viata cetatii si a lumii (cel putin a celei care mi-a prilejuit experientele mele existentiale).”

Claude KarnoouhClaude Karnoouh s-a nascut in martie 1940 la Paris, unde si-a facut si studiile superioare. Din 1959 si pina in 1965 a urmat studii de stiinte (fizica si chimie) la Sorbona, iar din 1966 pina in 1969 studii de stiinte umane (filosofie, antropologie sociala, sociologie si lingvistica) la Universitatea Paris X Nanterre.
Incepind din 1970 este membru al Centrului National de cecetare stiintifica (CNRS) si a predat, de asemenea, la Universitatea Paris X Nanterre, Sorbona, INALCO, Universitatea din Gand (Belgia), Charlostville (Virginia, SUA), Urbino (Italia), ELTE (Budapesta). Din 1991 si pina in 2002 a fost profesor invitat al Universitatii “Babes-Bolyai” din Cluj unde, in cel de al doilea semestru al anului universitar, sustinea un curs despre aspecte ale modernitatii tirzii in postcomunism, imbinind diverse abordari (politice, culturale, economice).
Este autor a sase carti si peste o suta de articole si eseuri de antropologie culturala si politica, filosofia culturii si filosofie politica. in Romania a publicat numeroase articole in revista Dilema.


Carti similare cu Adio diferentei. eseu asupra modernitatii tarzii

Oda la voda

Oda la voda

de Ion Barbu

mai mult
Corabia argonautilor

Corabia argonautilor

de Gheorghe Dragan, Georgeta Dragan

mai mult
Incantatia singelui

Incantatia singelui

de Vasile Lovinescu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!