Unde sunt? > Acasa > Carti > Eseuri > Arta de a seduce

Arta de a seduce

scrisa de Tatiana Lebedeva

Arta de a seduce de Tatiana Lebedeva Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Institutul European
Autor (i): Tatiana Lebedeva
Numar de pagini: 190 pagini
ISBN: 973-611-077-X
Anul aparitiei: 1999
Descriere: Format 1/16 (54x84)
Nu stiu altii cum sunt dar eu, cind ma gindesc la tara nasterii mele, la scoala din mahalaua cu stilpul din mijlocul careului unde se inalta pe sfoara drapelul rosu pionieresc cu motocei in timp ce noi crapam tipind din plaminii nostri tricolori (ca doar poetul spune ) Republica mareata vatra, desi sobele din clasa fumegau si miroseau a pucioasa, asa cum imi spunea bunica (fie­i tarina usoara) ca miroase in iad, dar in astfel de sali ma stiam de cind incepusem sa merg copacel (la gradinita mai intii, apoi la scoala la ), la bancile de care legam, ca toti baietii, bretelele de la sortuletele colegelor, spre marea minie a dascalilor nostri, si la alte jocuri si jucarii pline de hazul si farmecul pionieresc, parca­mi salta si acum inima de bucurie!
Si Doamne, frumos era pe atunci, caci si parintii si invatatorii se intreceau in a ne spune ca eram cu totii sanatosi, la trup, la minte si chiar la origine, iar casa ne era indestulata, iar copiii si copilele din tarile megiese si prietene erau de­a pururea in petrecere cu cei mai alesi dintre noi, pe care­i vedeam, la jurnalul cinematografic, cum se joaca si pentru noi pe malul Marii Negre, fie la noi, fie la Navodari, fie la ei, la Artek, in minunata tara a Sovietelor, si toate imi erau pe plac, fara de suparare, de parca toata lumea era a mea? Caci, asa cum ni se spusese la ora de citire, fie piine cit de rea, tot mao bine.n tara mea, margarina se gasea...Sa lasam tonul nostalgic dupa anii stalinisti, cind, fugind de lecturile recomandate, mergeam catre altele. Iar cum bibliotecile acelor ani nu ofereau prea multe posibilitati de evaziune pentru preadolescenti (fabricuta dadea doar ilustrari pentru orele educative), am ajuns sa citesc cartile recomandate primei generatii de pionieri, traduceri editate dupa facute in URSS, povestioare scrise cu abilitate.
Astfel am facut cunostinta cu zimbetul Lui, cel deja discreditat in tara Sovietelor dar gomat mai discret la Noi (au disparut mai intii efigiile metalice din gari cu cei patru clasici ai marxism­leninismului iar cind au aparut noile reprezentari, ramasesera doar trei). Zimbetul Lui il puteam vedea fie in desene, mai rar in fotografii, destul de frecvent in texte, cind pionierii priveau spre portretul atirnat de peretele clasei si aveau mustrari de constiinta ca luasera note mici, ca au fost ispititi sa copieze (dar constiinta treaza, intrupata­ntr­un coleg model, i­a oprit la timp), ca nu s­au comportat tovaraseste cu colegele lor.


Carti similare cu Arta de a seduce

Partea blestemata

Partea blestemata

de Georges Bataille,

mai mult
Vis si reverie in literatura romana

Vis si reverie in...

de Sultana Craia

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!