Unde sunt? > Acasa > Carti > Poezii > Papusa de ceara

Papusa de ceara

scrisa de Ana Dragu

Papusa de ceara de Ana Dragu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Charmides
Autor (i): Ana Dragu
Numar de pagini: 98 pagini
Anul aparitiei: 2008
Descriere: O papusa de ceara nu poate fi, in prima instanta, decat o papusa voodoo, o reprezentare cat mai fidela a unei fiinte reale, susceptibila de manipulare. Dar ce se intampla in momentul in care papusa de ceara se transforma intr-un fel de obiect al autopersecutiei individului care a creat-o?

Poezia Anei Dragu este poezia unei revolte mute si, in acelasi timp, (auto)ironice. Mereu aceleasi cateva personaje (eu, tu, teodor, papusa de ceara, tata) se rotesc intr-un spatiu inchis ermetic, in care gesturile suplinesc tacerea si exacerbarea simturilor tine locul expresiei sentimentelor. Pentru ca dramele nu sunt exhibate, ci sunt minutios pastrate in oase, aranjate in cutii mascate, camuflate in sertare inchise cu cheia. Nu ajung la noi decat acele batai „in ferestre, pe dinauntru”, mai exact imaginea deformata a trairilor, al caror sens este, evident, imposibil de patruns. Totusi, aceasta imagine stilizata nu stirbeste cu nimic frumusetea tragica a gesturilor disperate din spatele vitrinei.

Altfel spus, o poezie-vitrina in care manechinele din interior nu sunt obiecte neinsufletite, ci fiinte captive indaratul unui geam, repetand la nesfarsit povestea coliviei cu gratiile de aur.


Carti similare cu Papusa de ceara

Cimpiile verzi

Cimpiile verzi

de Irimia Gotu

mai mult
Poeme franceze

Poeme franceze

de Rainer Maria Rilke

mai mult
Somnoroase pasarele

Somnoroase pasarele

de Mihai Eminescu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!