Plimbarea

scrisa de Attila Bartis

Plimbarea de Attila Bartis Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Plimbarea 7.99 lei *
Plimbarea 23.1 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Attila Bartis
Traducator (i): Marius Tabacu
Numar de pagini: 248 pagini
ISBN: 978-973-46-1008-2
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Plimbarea este povestea unui copil abandonat al revolutiei, un orfan al Estului la intersectia marilor conflicte ideologice. Este relatarea maturizarii sale intr-o lume framantata de insurectii impodobite cu pene de paun, marcata in egala masura de ostilitatea celor din jur si de dragostea putinilor apropiati, ce vor cadea pe rand in bratele mortii. Copilul care incarunteste in somn, blestemat parca sa-i piarda pe toti cei de care se ataseaza, deapana firul unei vieti de-o stranietate care sfarseste prin a deveni dureros de familiara. Concizia fermecator controlata a stilului contribuie in mod semnificativ la construirea unei atmosfere de un cenusiu apasator, sfasiat pe alocuri de explozii bine dozate de culori stridente.

"Cititorule! Ai pus deja mana pe aceasta carte. Te rog sa o rasfoiesti si sa citesti trei fraze. Plimbarile au efect curativ. Chiar farmec. O plimbare temeinica poate prelungi cu ani buni viata plimbaretilor, a locurilor de pelerinaj. In acest sens, Plimbarea nu este doar un roman, ci si o plimbare. O forta tamaduitoare. Iar boala nu este decat decadenta. Plimbarea descrie decadenta si se ridica impotriva ei. A existat odinioara un imperiu printre ale carui ruine traim noi. Epoca lui de aur a fost una de argint, iar cea de argint a fost de fier. Si doar in aparenta etern: obiectele ni s-au pastrat, insa oamenii lui au murit aproape intotdeauna... Dar sunt suficiente doar cateva nume de statiuni balneare si vedem aievea un imperiu intreg, de la Marienbad pana la Tusnad si de la Abbazia pana la Baile Tatra. Una dintre locatiile Plimbarii este o statiune balneara, dar nu in epoca ei de aur, ci mult mai tarziu, undeva intre 1968 si 1992. Majoritatea celor care au apucat sa-i vada epoca de argint au murit inca de cand cei din generatia lui Attila Bartis erau copii. Acum, scriitorul epocii de plastic tarzii le canta respectuos prohodul. Se pare ca Plimbarea e primul roman care o face." (Istvan Kemeny)

"Dupa parerea mea, Editura Polirom a intrat in posesia unei rare bijuterii literare. O lucratura miniaturala demna de vechii maestri orientali aduce laolalta desertaciunea, revolutia, pustiirea, iubirea, framantarea, fuga si neputinta. Mai cred ca Plimbarea reuseste unul din marile paradoxuri posibile: splendoarea iese deasupra, ca o spuma, dintr-o tristete sfasietoare." (Filip Florian)


Carti similare cu Plimbarea

Frumoasele straine

Frumoasele straine

de Mircea Cartarescu

mai mult
Disparitii

Disparitii

de Jodi Picoult

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!