Viata lui pi

scrisa de Yann Martel

Viata lui pi de Yann Martel Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Viata lui pi 50 lei *
Viata lui pi 100 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Yann Martel
Traducator (i): Andreea Popescu
Numar de pagini: 336 pagini
ISBN: 978-973-46-3350-0
Anul aparitiei: 2012
Descriere: Pi Patel, fiul unui director de gradina zoologica din Pondicherry (India), are doua atractii neobisnuite: curiozitatea vie fata de religie, vizitand pe rand si fara sa aleaga biserica, sinagoga si moscheea, si dragostea fata de animale. Cand tatal lui Pi hotaraste ca familia va emigra in Canada, adolescentul politeist nici nu banuieste aventura ce-l asteapta. Nava pe care, alaturi de ai lui, Pi isi incepe calatoria peste ocean se scufunda. Putinii supravietuitori, adunati in pripa pe-o barca, fac cunostinta abrupt: o superba zebra oloaga, o hiena patata, un urangutan, un roi de gandaci si paraziti, Richard Parker – un tigru bengalez ametit de raul de mare – si, ingrozit de neasteptatii tovarasi de calatorie, Pi Patel. Legea junglei si conditiile precare ale Pacificului isi spun cuvantul si pe barca, supravietuind alaturi timp de 227 de zile, raman Pi si Richard Parker. Ajunsi pana la urma la tarm, tigrul dispare fara urma, iar Pi isi spune povestea celor ce-l asculta. O poveste pe cat de realista in detaliile ei pamantesti, pe atat de fabuloasa, parca scoasa din sertarul cu plasmuiri al lui Edgar Allan Poe.

„Nostimada rara si o aventura transoceanica demna de expeditia Kon-Tiki, romanul Viata lui Pi are in el temeritatea de a-si juca toate punerile in scena pe-o singura carte.” (The New Yorker)

„Romanul lui Yann Martel e o adevarata aventura a lecturii: e cand brutal, cand tandru, cand de un comic dezarmant.” (San Francisco Chronicle)


Carti similare cu Viata lui pi

Pepita jimenez

Pepita jimenez

de Juan Valera, Juan Valera

mai mult
Biblioteca de pe Lună

Biblioteca de pe Lună

de Francesc Miralles

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

kidu24
Recenzii: 1
Carti citite: 96

iris88
Recenzii: 9
Carti citite: 146

Camichu
Recenzii: 0
Carti citite: 27