Regina maria a romaniei. capitole tarzii din viata mea

scrisa de Diana Mandache

Regina maria a romaniei. capitole tarzii din viata mea de Diana Mandache Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: ALL
Autor (i): Diana Mandache
Numar de pagini: 248 pagini
ISBN: 978-973-724-347-8
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Capitole tarzii din viata mea reprezinta volumul patru al seriei Povestea vietii mele, care a consacrat-o ca scriitoare pe Regina Maria. Aceste ultime memorii scrise spre sfarsitul vietii reginei nu au mai apucat sa vada lumina tiparului din cauza evenimentelor tumultoase si a conflictelor din sanul familiei regale din Romania anilor `30.

Prima editie a cartii de fata a fost publicata in Marea Britanie, unde a beneficiat de de recenzii favorabile in The Sunday Times, The Spectator, iar revista lunara Majesty a calificat-o "Cartea lunii" in numarul din august 2004. In SUA revista Royalty i-a dedicat in acelasi an o ampla recenzie calificand-o de asemenea "Cartea lunii" in septembrie acelasi an. Publicatia Royal Book News a prezentat-o in termeni entuziasti publicului american... interesat in istoria regalitatii europene. A fost de asemenea in atentia presei maghiare, unde revista Heti Valasz a recenzat-o in numarul din 4 noiembrie 2004.

Editorul cartii, Diana Mandache a reusit in urma unor indelungi si inspirate cercetari de arhiva sa identifice manuscrisul cartii si sa-l pregateasca spre publicare.

Memoriile pierdute ale Reginei Maria constituie un document istoric de exceptionala importanta scris de unul din cei mai reprezentativi participanti la evenimentele imediat urmatoare primului razboi mondial. Regina Maria descrie cu amanunte inedite participarea ei ca trimis neoficial al Romaniei la Conferinta de Pace de la Paris si situatia tarii la acel moment. De asemenea relevante sunt opiniile ei despre chestiunile diplomatice privind Transilvania, vizita cuplului regal in provincie inainte ca aceasta sa fie recunoscuta international ca parte a tarii, incoronarea de la Alba Iulia si deschiderea primului parlament al Romaniei Mari.
"Rolul reginei in unirea Transilvaniei si formarea Romaniei Mari a fost crucial, dar nu a nutrit sentimente triumfale, ci mai degraba de compasiune pentru ungurii invinsi si era convinsa, cu o intelepciune mai mare decat a multora ca termenii de pace impusi Germaniei vor avea repercusiuni dezastruoase." The Spectator

Aceste recent descoperite memorii pierdute ale Reginei Maria a Romaniei sunt un eveniment major pentru istoriografia regala, fiind o continuare a clasicei ei autoboigrafii publicata in anii '30." Royalty Magazine


Carti similare cu Regina maria a romaniei. capitole tarzii din viata mea

Inamici publici

Inamici publici

de Michel Houellebecq, Bernard-Henri Levy

mai mult
Prin deșert spre libertate

Prin deșert spre...

de Eunsun Kim, Sebastien Falletti

mai mult
Magul. extraordinara viata a lui paulo coelho

Magul. extraordinara...

de Fernando Morais

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

LadyIrenne
Recenzii: 0
Carti citite: 38