Povestea lui O

scrisa de Pauline Reage

Povestea lui O de Pauline Reage Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Povestea lui O 17.25 lei *
Povestea lui O 18.75 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Trei
Autor (i): Pauline Reage
Traducator (i): Doru Mares
Numar de pagini: 184 pagini
ISBN: 978-973-707-658-8
Anul aparitiei: 2012
Descriere: "Cea mai indrazneata scrisoare de dragoste pe care un barbat a primit-o vreodata." - Jean Paulhan

Aceasta capodopera a erotismului, care a starnit unul dintre cele mai puternice scandaluri literare ale secolului al XX-lea, nu s-a dorit a fi de la bun inceput o carte. Ci o simpla scrisoare de dragoste, o declaratie violenta de erotism, redactata noaptea si trimisa prin posta, zilnic, destinatarului: povestea unei tinere femei care, din iubire, se ofera si se supune celor mai rafinate, dar si crude capricii ale amantului sau.

Timp de cateva decenii, autorul acestui text a ramas necunoscut: "O femeie nu putea scrie asa ceva", a declarat Albert Camus. Trebuie sa fie un barbat. Pe lista de suspecti au fost mentionati: Malraux, Montherland, Robbe-Grillet, Peyre de Mandiargues, Jean Paulhan.
Dupa ce obtine, in anul 1955, Prix des Deux Magots, "Povestea lui O" - pana atunci refuzata de editori, respinsa de librari si interzisa public pe "motiv de indecenta" – devine un bestseller, vandut in milioane de exemplare si tradus in peste 20 de limbi. François Mauriac condamna cartea, Georges Bataille si Graham Green o ridica in slavi.

Placere si infern, erotism si delir intr-o carte unica: romanul unei vieti, singurul roman scris de o autoare ce avea sa-si pastreze anonimatul pana la varsta de 86 de ani!

"Paradoxul lui O ... un martiriu in care calaul ii este complice victimei. Aceasta carte trece dincolo de cuvinte, in masura in care devine ea insasi corp si proiecteaza facinatia erotismului intr-o fascinatie si mai mare, cea a imposibilului." - Georges Bataille


Carti similare cu Povestea lui O

Tropicul cancerului

Tropicul cancerului

de Henry Miller

mai mult
Placeri interzise

Placeri interzise

de Lora Leigh

mai mult
Amant cu voia sotului

Amant cu voia sotului

de Gaëlle Guernalec-Levy

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!