Straini

scrisa de Taichi Yamada

Straini de Taichi Yamada Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Straini 13.9 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Taichi Yamada
Traducator (i): Iuliana Oprina
Numar de pagini: 212 pagini
ISBN: 978-973-50-1557-2
Anul aparitiei: 2007
Descriere: Premiul Yamamoto Shugoro (1987)

In Tokioul anilor '80, un sufocant labirint de trupuri si povesti, Hideo Harada, scenarist de succes, se hotaraste sa faca o plimbare pe strazile cartierului copilariei sale. Intr-o sala de spectacole, intalneste un barbat care pare a fi dublul perfect al tatalui sau, mort in urma cu treizeci de ani intr-un teribil accident. Din acest moment al povestirii, supranaturalul urban preia comanda cu o dezinvoltura tipica literaturii japoneze contemporane: in loc sa descinda solemn ca doua aparitii cetoase, parintii morti ai lui Hideo se uita la baseball si se entuziasmeaza la jocuri de carti; in loc de voci guturale si scartaituri de podele, se aude huruitul neincetat al traficului din marele oras. Hideo Harada, barbat de patruzeci si opt de ani, se lupta sa-si pastreze luciditatea. Cei doi nu pot fi decat o cruda halucinatie, parte a unui scenariu in care replicile sunt scrise chiar de el, un ecran de proiectie al celor mai ascunse dorinte. Si totusi, desi incepe sa sufere de o misterioasa boala ale carei semne le sunt vizibile doar celorlalti, Hideo nu-si poate infrana dorinta de a le sta alaturi parintilor sai din alta lume. In acest scenariu - real sau halucinatoriu - mai exista insa un element-cheie, o misterioasa femeie cu cicatrice capabila de neasteptate gesturi de iubire.
O poveste despre singuratate cu atmosfera de Solaris japonez, romanul Straini are tempoul si stilul minimalist al unui thriller, ca si greutatea fictiunii de prima clasa, combinatie care i-a adus Premiul Yamamoto Shugoro in 1987.


Carti similare cu Straini

Montauk

Montauk

de Max Frisch

mai mult
Alexis sau tratat despre lupta zadarnica

Alexis sau tratat...

de Marguerite Yourcenar

mai mult
Nu privi inapoi

Nu privi inapoi

de Hunter Morgan

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!