7 ani in maramures7 ani in maramures de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Humanitas
Traducator (i): Alistair Ian Blyth
Numar de pagini: 200 pagini
ISBN: 978-973-50-147
Anul aparitiei: 2007
Descriere: Album foto color
Editie bilingva
Cu o prefata de Mircea Cartarescu

Un grup de prieteni si fotografi numit 7 zile a revenit vreme de 7 ani, din 1999 pana in 2006, in Maramures, unde a facut tabere de lucru de cate 7 zile, care se incheiau cu expozitii publice. Fotografiile maramuresene ale fiecarui membru al grupului au fost criticate de ceilalti si triate drastic pentru a alcatui, in cele din urma, acest album. Iata, pe scurt, povestea acestei carti nepereche, in spatele careia a stat un proiect coerent si o pasiune - pasiunea pentru fotografie - atat de puternica, incat autorii-indivizi au preferat sa semneze ca autori-grup. Sa-i numim totusi aici pe autori, maramureseni sau nu de origine, romani sau straini, cei mai multi fotografi cunoscuti: Voicu Bojan, Cosmin Bumbut, Petrut Calinescu, Bogdan Croitoru, Vasile Dorolti, Silviu Ghetie, Alexandru Paul, Gicu Serban, Oleg Tishkovets, Rene Triebl. Toti au vrut sa dea chip "celeilalte Romanii", sa imortalizeze "acea schimbare accelerata care se petrece in mentalitatea unui popor hotarat, de pilda, sa inlocuiasca rastignirile traditionale ale lui Isus de pe la raspantii cu Isusi din plastic, turnati in serie si tintuiti de cruce cu suruburi. Ce mecanism ascuns poate conduce la o atare schimbare radicala? Cum poate fi ea redata vizual? Cum poate fi spusa aceasta poveste?"

Grupul "7 zile" a reusit sa spuna povestea Maramuresului de azi. "Rareori un grup de artisti a lasat o asemenea impresie de comunitate de intelegere, de constiinta a profunzimii, dar si a limitelor (creative) ale instrumentelor cu care lucreaza", scrie Mircea Cartarescu in prefata. "Cei zece asaza, cu acest album, un clopot de sticla peste Maramures, prezervandu-l, potentand-i culorile si granulatia, restabilindu-l in adevarul sau psihologic si artistic."


Carti similare cu 7 ani in maramures

Realismul burghez la sfirsitul secolului xix (1860-1914)

Realismul burghez la...

de Aleksa Celebonovic

mai mult
La grammaire

La grammaire

de Eugene Labiche

mai mult
Miracolul intruparii - cele mai frumoase reprezentari artistice

Miracolul intruparii -...

de Giovanni Santambrogio

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!